Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Το Κάστρο των Ζώων #1 – Μις Μπενγκαλόρ

Εκεί που τελειώνει η Φάρμα Των Ζώων (Τζόρτζ Όργουελ, 1945), αρχίζει το Κάστρο Των Ζώων. Πρόκειται για ένα κόμικς γεμάτο με τα γνωστά πολιτικά τροπάρια για την καταπίεση, την κατάχρηση εξουσίας και τη δημοκρατία, τη δικτατορία και τον αγώνα για την ελευθερία. Σε σενάριο Ξαβιέ Ντορισόν και σχέδιο Φελίξ Ντελέπ, το graphic novel Το Κάστρο Των Ζώων πρόκειται για το κόμικς - φαινόμενο στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια, που έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ αυτών δύο υποψηφιότητες για Eisner για Καλύτερη Μίνι Σειρά και Καλύτερο Σχεδιαστή, βραβείο Ivory Tower “A Tours debulles" στην Ανγκουλέμ, Καλύτερης Σειράς Κόμικς και Καλύτερου Εξωφύλλου στο BDGest’ Arts και Καλύτερο Ενήλικο Κόμικς στην ετήσια λίστα του New York Public Library. Όπως γράφει και το readingwithaflightring: «Για αυτό δημιουργήθηκαν τα κόμικς.»

Η ιστορία ξεκινάει με την κυβέρνηση των ζώων να κυριαρχεί ήδη επί των πολιτών. Κυβερνούμενο από έναν ταύρο που ονομάζεται Πρόεδρος Σίλβιο και την πολιτοφυλακή των σκύλων του, το κάστρο δεν αφήνει περιθώρια στα υπόλοιπα πεινασμένα και καταπονημένα ζώα. Όλα αυτά αλλάζουν με την άφιξη ενός περιπλανώμενου αρουραίου. Αλλά η αλλαγή δεν είναι απαραίτητα καλό πράγμα και όλες οι αλλαγές δεν οδηγούν σε βελτιώσεις.

Πώς να καταρρίψετε μια δικτατορία; Πώς να οδηγήσετε μια εξέγερση απέναντι στην καταστολή; Ο Ξαβιέ Ντορισόν εξερευνά τα όρια του πολιτικού παραμυθιού και του ζωικού κόσμου, σε μια ιστορία που ζωντανεύει ο Φελίξ Ντελέπ, με το εξωπραγματικό σχέδιό του, που αποκαλύπτει θησαυρούς δυναμισμού και εκφραστικότητας. Αυτή η σειρά που αποτελείται από τέσσερα άλμπουμ, επισκέπτεται ξανά τη Φάρμα Των Ζώων του Τζορτζ Όργουελ και μας προσκαλεί σε ένα πλήθος ενίοτε πολύ επίκαιρων προβληματισμών και ζητημάτων...

Στον πρώτο τόμο της σειράς βλέπουμε συγκεντρωμένα τα πρώτα δύο άλμπουμ της σειράς κόμικς, μαζί με μια εισαγωγή από τον Ξαβιέ Ντορισόν, αλλά και με μια γκαλερί εξωφύλλων και μπόνους υλικού, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών από τα παρασκήνια και άλλων εικονογραφήσεων. Ένα κόμικς που όλοι οι λάτρεις του μέσου της 9ης Τέχνης πρέπει να έχουν στη βιβλιοθήκη τους!

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Δημιουργοί: Xavier Dorison, Felix Delep
Ημερ. Έκδοσης: Ιούνιος 2024
Αριθμός Σελίδων: 148
Διάσταση: 21 Χ 28 εκ.
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-180-0

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΦΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μια χιουμουριστική αλληγορία για τους ΑΝΤΙΦΑ και την αντιμετώπισή τους από την συντηριτική μεριά της αμερικάνικης κοινωνίας.
Ο καταξιωμένος ΑΝΤΙΦΑ αγωνιστής Μαξ Μαρξ πρόκειται να πάρει τη μεγάλη προαγωγή: μια σωματική ενίσχυση για να γίνει ένας Σούπερ-Στρατιώτης στα πλαίσια των σχεδίων της σκιώδους οργάνωσης για ένα αγώνα χωρίς τέλος με στόχο την καταστροφή της Αστυνομίας, του αμερικάνικου τρόπου ζωής, τη διάλυση των φύλων, του καπιταλισμού, και ό,τι θεωρούν «φασιστικό».

Το επόμενο μέτωπο: το κακό παιδί του ίντερνετ και ο απόλυτος πρήχτης Άδωνις Ασπρούλης που πρόκειται να κανει μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Ερλ. Θα μπορέσει η οργάνωση των ΑΝΤΙΦΑ να τον εκθρονίσει ή θα νικήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις κάτω από το πρόσταγμα του ανερχόμενου Αστυνομικού Ο'Σέϊ;

Εκδόσεις: Εκδόσεις του Άυριο
Συγγραφέας: Mattie Lubchansky
Σχεδιαστής: Mattie Lubchansky
Έτος Κυκλοφορίας: 2024
ISBN 9786188718203
Σελίδες: 62
Διαστάσεις: 15χ23

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Περίπου Άνθρωπος

Το Περίπου άνθρωπος είναι μια σειρά από μονοσέλιδα στρίπς που προέκυψαν από την εμπειρία του δημιουργού Άγγελου Κωνσταντίνου, μέσα από τους ρόλους, τόσο του θεραπευόμενου, όσο και του ψυχοθεραπευτή.

Ένα ανθρωπάκι χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, σας προσκαλεί, μέσω μονοσέλιδων ιστοριών, να συνδεθείτε με καταστάσεις που ενδεχομένως να έχετε βιώσει εσείς ή οι γύρω σας. Με κάτι εκεί μέσα σας, που, ίσως, να μην το ακούγατε για πολύ καιρό.

Εκδόσεις: Comicdom Press
Σενάριο: Άγγελος Κωνσταντίνου
Σχέδιο: Άγγελος Κωνσταντίνου
Εξώφυλλο: Φρειδερίκος Ρούσσος, Άγγελος Κωνσταντίνου
Lettering: Άγγελος Κωνσταντίνου
Χρώμα: Έγχρωμο
Διαστάσεις: 16×23
Σελίδες: 44
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Ιούνιος 2024
ISBN: 978-618-5293-18-5

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Όλο Δεξιά Για Τον Παράδεισο

Ένα απροσδόκητο, επαναλαμβανόμενο γεγονός αναστατώνει τους κατοίκους ενός μικρού ειδυλλιακού χωριού. Κάποιος κλέβει συστηματικά μικροποσά από το ταμείο της εκκλησίας.Τέσσερις παιδικοί φίλοι συναντιούνται ένα βράδυ στην ταβέρνα. Ο ένας από αυτούς θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Είναι όμως ο ένοχος;

Η ώρα περνά με γέλια, κουβέντα, αναμνήσεις και καλό κρασί. Αλλά το κλίμα ευφορίας γρήγορα ανατρέπεται. Με το κρασί καταλύτη, η συζήτηση ανάβει. Προσωπικές κόντρες, πολιτικές αντιπαραθέσεις, συγκαλυμμένος συντηρητισμός, προκαταλήψεις και ένοχα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Μια μαύρη κωμωδία με φόντο μια κοινωνία που ενδύεται τον μανδύα της "κοινής λογικής", της παράδοσης και των στερεοτύπων αλλάζοντας ραγδαία.

Εκδόσεις: Ηλίβατον
Συγγραφέας: Σοφία Ρούσσου
Εικονογράφος: Σοφία Ρούσσου
Σελίδες: 178
Ημερομηνία Έκδοσης: 01/03/2024
ISBN: 9789608085305

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Σκουριές - Ένα εθνογραφικό κόμικς για τις υποδομές εξόρυξης στη Χαλκιδική

Ποιος σκάβει το αρχαίο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική και ψάχνει χρυσό; Ποιος σκότωσε τον μεγαλοβιομήχανο Αλέξανδρο Αθανασιάδη στην Αθήνα, το 1988; Τι έγινε στη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής το 1977; Ποιος δικάζει και καταδικάζει τους Χαλκιδικιώτες σήμερα και γιατί;
Αυτά και άλλα πολλά, βρίσκουν απάντηση στις Σκουριές, στην πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια στην Ελλάδα να δημιουργηθεί ένα εθνογραφικό κόμικς.

Πρόκειται για ένα νέο και αναπτυσσόμενο είδος επικοινωνίας της εθνογραφικής έρευνας που εφαρμόζουν οι κοινωνικοί επιστήμονες.

Ο κομίστας Αποστόλης Ιωάννου και οι εθνογράφοι Λεωνίδας Οικονομάκης και Δημήτρης Δαλάκογλου, παρουσιάζουν και αναλύουν με τη μοναδική σύνθεση εικονογραφικής και εθνογραφικής γραφής τις ιστορίες του Σου-Μου και της συντροφιάς του, στην περιοχή των Σκουριών.

Βασισμένες στα δεδομένα που συνέλεξαν στα πλαίσια της έρευνας τους στη Χαλκιδική και στην έρευνα των αρχειακών πηγών για ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν τη σύγχρονη Χαλκιδική αλλά και όλη την Ελλάδα, οι Σκουριές διηγούνται μεταξύ άλλων, πως αν τα κόμικς και οι κοινωνικές επιστήμες συνδυαστούν, μπορούν να παράγουν ένα νέο είδος, πέρα από τα παραδοσιακά όρια του κόμικς και της επιστημονικής γραφής.

Εκδόσεις: Εκδόσεις του Κάμπου
Σενάριο: Λεωνίδας Οικονομάκης, Δημήτρης Δαλάκογλου
Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου
Χρονολογία έκδοσης: 05/2024
Σελίδες: 100
Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-87173-0-5

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Freddie Mercury: Σκιές Στο Φως

Ένα ταξίδι στη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι, για πρώτη φορά σε μορφή κόμικς. Από την παιδική του ηλικία στη Ζανζιβάρη ως Φαρόκ Μπουλσάρα και τα καθοριστικά πρώτα χρόνια του στην Αγγλία, μέχρι την καθιέρωσή του σε πασίγνωστο ροκ σταρ. Η ανεπίσημη ιστορία λέγεται με τα δικά του λόγια και κάθε κεφάλαιο γίνεται η «κλειδαρότρυπα» απ’ όπου ανακαλύπτουμε τις πολλές πτυχές της ζωής του πιο αγαπητού τραγουδιστή του 20ου αιώνα.
Μια ολόκληρη ομάδα από έμπειρους επαγγελματίες καλλιτέχνες, τόσο στα κείμενα όσο και στην σχεδίαση, έχει εργαστεί πίσω από τις μηχανές για την πραγμάτωση ενός graphic novel που έχει γνωρίσει παγκόσμια διάδοση και θα προκαλέσει αίσθηση και στην Ελλάδα.

Μια διεισδυτική ματιά στις εμπειρίες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του νεαρού Φαρόκ Μπουλσάρα και στη συναρπαστική προσωπικότητά του που ξεσήκωνε τα πλήθη από σκηνής.


Συγγραφέας: Courtney Menard
Εκδόσεις: Οξύ
Σελίδες: 128
Μεταφραστής: Σάββας Αργυρού
Ημερομηνία Έκδοσης: 21/05/2024
ISBN: 9789604369881
Διαστάσεις: 21 Χ 29

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Βασίλειος Βασιλεύς 4 - H Πύλη Του Τραϊανού

Το 4ο μέρος της επικής σειράς “Βασίλειος Βασιλεύς” , βασισμένο όπως πάντα σε εκτενή βιβλιογραφία για την ιστορική ακρίβεια των γεγονότων, υπόσχεται ακόμα περισσότερη δράση και δραματικά γεγονότα που αφήνουν τον αναγνώστη με την απορία: Πώς στο καλό τα κατάφερε ο Βασίλειος Β’, τελικά;

Σε αυτό το τεύχος τη σκυτάλη της αφήγησης της ιστορίας αναλαμβάνει ο Νικηφόρος Ουρανός. Ο πιο έμπιστος σύμβουλος του Βασίλειου Β’ επέστρεψε σε ένα κρίσιμο ιστορικό σημείο όπου έχουν δημιουργηθεί δύο φατρίες που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της αυτοκρατορίας. Ο Βασίλειος ετοιμάζεται να έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης του κράτους και του στρατού της Ρωμανίας.

Αφορμή για την έναρξη της σύγκρουσης θα αποτελέσουν οι επιλογές του Βασίλειου στην εξωτερική πολιτική. Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις επιλογές του παίζει η Αριάδνη, η μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ. Αναζητώντας να την βρεί, ο Βασίλειος θα έρθει αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο ηγεμόνα των Βουλγάρων, Σαμούηλ.


Εκδόσεις: Byzantine tales
Συγγραφέας: Σπύρος Θεοχάρης
Σχέδιο: Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου
Χρώμα: Ιωάννα Αθανασοπούλου, Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 64
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-86624-8-3

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ένα καινούργιο χθες

1992 - 2024
30 χρόνια ΠΡΙΝ, 30 χρόνια ΜΕΤΑ

Κόμικς που δημοσιεύτηκαν στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μεταξύ 1992-1994

Πολιτικοκοινωνική πορνογραφία θα ονόμαζα τα θέματα που διατρέχουν αυτά τα κόμικς-στριπ, μιας και αφορούν τους κάλπηδες πολιτικούς και τα παράσιτά τους: επικοινωνιολόγους, διαφημιστές, image makers, δημοσιογράφους (με εξαιρέσεις φυσικά), επαγγελματίες παπαρολόγους γενικώς, αλλά και τη διεφθαρμένη ελίτ, που τους κουμαντάρει σαν μαριονέτες στη σκηνή ή καλύτερα σαν «αντιπάλους» στη σκακιέρα, απέναντι στο αποχαυνωμένο πόπολο. Κυρίαρχο ρόλο, επίσης, παίζει η τηλεόραση, με τους κλόουν πρωταγωνιστές της, σε αντιστοίχιση με τα σόσιαλ μίντια σήμερα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο.

Φυσικά από την εξίσωση δεν θα μπορούσε να λείπουν ο ερωτισμός, το φλερτ (ναι, υπήρχε κάποτε) και το σεξ, μιας και αυτό πρωταγωνιστούσε εκείνη την εποχή, σε μια χυδαία του έκφανση (από άποψη εμπορευματική), αλλά και γιατί είναι από τα αγαπημένα μου θέματα, μιας και απογυμνώνει τις σχέσεις των ανθρώπων από τα περιττά και τις συμβάσεις.

Μερικά ακόμα θέματα που παρελαύνουν είναι οι αστικές προκαταλήψεις, ο πόλεμος, η βία των μητροπόλεων, τα ναρκωτικά, η Ευρώπη, τα υπαρξιακά αδιέξοδα των νέων, η αναζήτηση νοήματος στον σύγχρονο κόσμο, η υποκρισία των ηθικολόγων και των ψευτοοικολόγων, οι επερχόμενες τεχνολογικές κατακτήσεις-εξαρτήσεις, οι τοξικές σχέσεις των ζευγαριών, το ατέλειωτο γλεντοκόπι ενός λαού που μέσα από τις επιλογές του προετοίμαζε το δυστοπικό του μέλλον κ.ά.

Ήταν πριν 30 χρόνια, και ήταν στιγμές από το μέλλον μας. Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό νέο κόσμο μας. Μόνο που είναι ο χτεσινός!

Εκδόσεις: Τόπος
Δημιουργός: Πεχλιβανίδης Φώτης
Σελ.: 108
Σχήμα: 16 x 35
ISBN: 978-960-499-501-1

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Τα Ελληνικά - Κωμικοτραγικόμιξ 18+

Και τώρα που μεγαλώσαμε, τι; Κοινωνικές υποχρεώσεις, γιορτές, οικογενειακές συγκεντρώσεις, sex και βεβαίως, ο θάνατος.Οι δημιουργοί, με κοφτερή ματιά και ακόμα πιο κοφτερό χιούμορ, αποκαλύπτουν το αστείο κάτω από το τραγικό, ξεμπροστιάζουν τη σοβαροφάνεια της ενήλικης ζωής και έρχονται αντιμέτωποι με την πλέον κωμικοτραγική της πλευρά.
5 ιστορίες που -θα μπορούσαν να- έχουν συμβεί.


Εκδόσεις: Comicdom Press
Συγγραφέας: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου
Εικονογράφος: Τσελεπατιώτης Φώτης
Σελίδες: 56
Ημερομηνία Έκδοσης: 23/05/2024
ISBN: 9786185293192

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ο Αστερίξ 41: Το Μυστικό Του Μαγικού Ζωμού

Πως;

Οι Γαλάτες δεν μπορούν να το πιστέψουν! Μετά από μια άσχημη πτώση, ο Πανοραμίξ αποφασίζει ότι είναι καιρός να διασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινάει ένα ταξίδι σόλη τη Γαλατία ψάχνοντας έναν νεαρό ταλαντούχο δρυίδη στον οποίο θα εμπιστευτεί το μυστικό του Μαγικού Ζωμού! Αυτό όμως που δεν ξέρει είναι ότι ο τρομερός Θειαφίξ αντίζηλος του από τα χρόνια που φοιτούσαν στη σχολή των δρουιδών, έχει καταστραφεί ένα καταχθόνιο σχέδιο για να κάνει δική του τη συνταγή του Μαγικού Ζωμού. Αν τα καταφέρει με τον Τουτάτις το χωριό είναι χαμένο!

Εκδόσεις: ΜαμούθΚόμιξ
Συγγραφέας: Olivier Gay / Luis Clichy / Alexandre Astier
Σχεδιαστής: Fabrice Tarrin
Έτος Κυκλοφορίας: 2024
Σελίδες: 48
Ημερομηνία Έκδοσης: 17/05/2024
ISBN: 9789603215936

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ιστορίες που Κρύβονταν σε Προφανή Μέρη – Ιν λίμπο

-Πως αλήθεια, βιώνουμε τα γενέθλια μετά τα 30;

-Γιατί τα βιβλία που στοιβάζονται στο κομοδίνο μας παραμένουν αδιάβαστα;

-Τι σημαίνουν τα απόκρυφα σύμβολα πάνω στο πλυντήριο που ματαίως έχουμε πολλάκις προσπαθήσει να ερμηνεύσουμε;

Αδέσποτες γάτες, χαμένα μαγιό, φυτά που έπεσαν θύμα κάποιου καλοκαιρινού έρωτα και άλλοι αφανείς ήρωες της καθημερινής ρουτίνας δίνουν αφορμή για την έναρξη μικρών αφηγήσεων, και από φόντο γίνονται πρωταγωνιστές των ιστοριών.

Η Αλέξια Οθωναίου, ολοκληρώνει τη δημοφιλή σειρά «Ιστορίες που Κρύβονταν σε Προφανή Μέρη», που πρωτοεμφανίστηκε διαδικτυακά στο socomic.gr, με το “ιν λίμπο”. Κομμάτι της δημιουργίας του 3ου και τελευταίου άλμπουμ της σειράς, συνέπεσε χρονικά με την καραντίνα του 2021, η οποία έδωσε αφορμή για κάποιες ιστορίες, αλλά εν μέρει και για τον τίτλο του άλμπουμ.


Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Αλέξια Οθωναίου
Σχεδιαστής: Αλέξια Οθωναιου
Αριθμός σελίδων: 48
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 9786185623494

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

HARD ROCK VOL.2 #7

Ένα Giant Size Hard Rock 68 σελίδων, γεμάτο πανκ, κόμικς και εξελίξεις για τις ζωές του Μάρκου και των άλλων ηρώων της σειράς!

Με εξώφυλλο διπλό φόρο τιμής στο Giant Size X-MEN #1 και Skank Kid!

Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Tasmar
Σχεδιαστής: Tasmar
Αριθμός σελίδων: 64
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-5623-48-7

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Κουλούρι #8

Μέσα από τη λήθη, μετά από 8 χρόνια, έρχεται το Κουλούρι #8! Μας είχε ξεγελάσει, νομίζαμε πως δεν θα ξαναβλέπαμε ποτέ ξανά αυτό το σουρεαλιστικό, πειραματικό κόμικς, για κάθε ηλικία, όμως ο δαιμόνιος Tomek είχε άλλα σχέδια…


Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Tomek
Σχεδιαστής: Tomek
Αριθμός σελίδων: 32
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
ISBN: 978-618-5623-44-9


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Του Νεκρού Αδερφού

Βασισμένο στο ομώνυμο δημοτικό τραγούδι. Μεταφορά σε κόμικς, σχέδια: Εύα Πουλοπούλου.
Το δημοτικό τραγούδι Του Νεκρού Αδερφού είναι ένα από τα παλαιότερα αφηγηματικά τραγούδια των Βαλκανίων με την προέλευσή του να χάνεται στα βάθη των αιώνων. Τραγουδήθηκε σε εκδοχές με ενιαία θεματολογία βασισμένη στις κοινές ρίζες των λαών της περιοχής, αψηφώντας φυσικά σύνορα και πολιτισμικές διαφορές. Διαχρονικές ιδέες όπως η ιερότητα του όρκου, η δύναμη του θρήνου και της κατάρας, αντιλήψεις για τη ζωή στην ξενιτιά, αλλά και μαγικά στοιχεία όπως η νεκρανάσταση και τα πουλιά που μιλούν, συνθέτουν ένα στοιχειωμένο, συναρπαστικό παραμύθι.

Απολαύστε το σε ένα έργο που συνδυάζει τον πλούτο της λαϊκής παράδοσης και την ιδιομορφία της γλώσσας του δημοτικού τραγουδιού, με τη σύγχρονη, άμεση και οικεία εικαστική γλώσσα των κόμικς.

Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Εύα Πουλοπούλου
Σχεδιαστής: Εύα Πουλοπούλου
Αριθμός σελίδων: 72
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-5623-50-0

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΛΙΒΥΗ

Για περισσότερο από μια δεκαετία, το ζήτημα της Λιβύης έχει διχάσει βαθιά την παγκόσμια κοινή γνώμη. Από τη μια μεριά, εκείνοι που ήταν υπέρ της ένοπλης επέμβασης το 2011, από την άλλη, εκείνοι που ήταν κατά. Από τη μια αυτοί που —πάνω απ’ όλα— πιστεύουν ότι η ροή των μεταναστών προς τις ακτές της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο και ότι τα«νόμιμα» και παράνομα κέντρα κράτησης είναι μια λύση, από την άλλη αυτοί που πιστεύουν ότι οι φυλακισμένοι μετανάστες στη Λιβύη έχουν δικαίωμα να δραπετεύσουν και να γλιτώσουν από τους διακινητές και τους εκμεταλλευτές. Μαύρο-άσπρο. Γεμάτο-άδειο. Όλα-τίποτα. Αλλά πάντα, όπως γνωρίζετε, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε διαφορετικές πληροφορίες για τη Λιβύη από αυτές των δελτίων ειδήσεων και των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα συναντήσετε τη Λιβύη των Λίβυων, τη Λιβύη των ουρών έξω από τις τράπεζες για ένα νόμισμα που δεν έχει πλέον καμία αξία. Τη Λιβύη των νέων ανθρώπων που πολέμησαν το καθεστώς Καντάφι και τώρα το μετανιώνουν γιατί τουλάχιστον,«όταν ήταν εκεί», ένιωθαν ασφαλείς· και δεν υπήρχε έλλειψη χρημάτων, ηλεκτρικού ρεύματος ή βενζίνης. Τη Λιβύη των μανάδων που στέκουν στο παράθυρο περιμένοντας παιδιά που δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Τη Λιβύη των ηλικιωμένων που έχουν περάσει δεκαετίες δικτατορίας και πάντα προσέχουν τα νώτα τους. Τη Λιβύη των απλών ανθρώπων που υφίστανται καθημερινά εκβιασμούς από τον στρατό, απαγωγές και κακομεταχείριση, ζώντας διαρκώς μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου.

Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Francesca Mannocchi
Σχεδιαστής: Gianluca Costantini
Αριθμός σελίδων: 144
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
ISBN: 978-618-5623-58-6
Μετάφραση: Γιάννης Μιχαηλίδης

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Η Πριγκίπισσα του Αέναου Κάστρου

Όπως ακριβώς συμβαίνει στην κλασική επιστημονική φαντασία όπου χρησιμοποιούνται τα «παράλληλα σύμπαντα» ως αφηγηματικό εύρημα, έτσι κι εδώ έχουμε μια ιστορία για ένα κόσμο που διασπάται σε δισεκατομμύρια ατελείωτους κόσμους.

Παρόλο που, στο παρελθόν, ιστορίες για παράλληλους κόσμους έχουν γραφτεί σε πολλά μέσα (λογοτεχνία, ταινίες, κόμικς κλπ), πιστεύουμε ότι το «Η Πριγκίπισσα του Αέναου Κάστρου», τους αξιοποιεί με ένα νέο μοναδικό τρόπο που δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Παράλληλα, αυτό το graphic novel αποτελεί πεδίο πειραματισμού με την γλώσσα των κόμικς. Κάτι βέβαια που συναντάμε συνολικά στο έργο του μεγάλου δημιουργού manga, Shintaro Kago!

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε αυτό το μοναδικής έμπνευσης καινοτόμο έργο!

Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Shintaro Kago
Σχεδιαστής: Shintaro Kago
Αριθμός σελίδων: 200
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
ISBN: 978-618-5623-55-5
Μετάφραση: Kasumi Mori
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσελέντη
Ηλικία: 18+

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Gérard ή, το σπαθί στην πλάτη του

Όλοι περνάνε ζόρια στα δεκαπέντε τους.

Ο Έκτορας ίσως λιγάκι παραπάνω. Παλεύοντας ενάντια σε ένα καταπιεστικό, εχθρικό περιβάλλον, ο Έκτορας αναρωτιέται ποια είναι η θέση του σ’ αυτόν τον κόσμο. Πώς η παιδικότητα συναντά την ενηλικίωση, πώς μπορεί κανείς να χτίσει μια ταυτότητα που δεν αναγνωρίζουν οι γύρω του, τι μπορεί τελικά να σημαίνει οικογένεια, πώς η τέχνη κι οι ιστορίες μπορούν να είναι μια σανίδα σωτηρίας σε έναν κόσμο γεμάτο σκοτάδι. Μέσα από την απομόνωση και τις εντάσεις ενός καλοκαιριού στο χωριό, μέσα από τον θυμό για έναν εισβολέα και για ένα σπιτικό υπό διάλυση, ο Έκτορας κάνει ένα ταξίδι μέσα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του, έχοντας στο πλάι του έναν απρόσμενο σύμμαχο, ώστε να βρει τα όπλα για να υποστηρίξει τον εαυτό του και ό,τι αγαπάει.

Για να υπάρξω, πρέπει κάποιος να με δει· κάποιος ν’ αναγνωρίσει την ύπαρξή μου. Χωρίς «εσύ» δεν υπάρχει «εγώ».
—Λύο Καλοβυρνάς, από την εισαγωγή του

Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Στηβ Στιβακτής
Σχεδιαστής: Στηβ Στιβακτής
Αριθμός σελίδων: 208
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-5623-52-4

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Καπτάν Ίγγλος

Η ζωή του δημιουργού κόμικς μοιάζει πολύ με αυτή του φαροφύλακα. Μοναξιά, μελαγχολία, απομόνωση, και επίσης κακό φαγητό είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα και των δυο. Θυσιάζουν την κοινωνική τους ζωή, ο ένας για την τέχνη του και ο άλλος για να μην τρακάρουν τα καράβια…

Ο Καπτάν Ίγγλος, ο κομιξάς-φαροφύλακας του Σταύρου Κιουτσιούκη ζει παρέα με το αγαπημένο του πρόβατο σε έναν φάρο που ταξιδεύει και σας καλεί να επιβιβαστείτε για ένα σύντομο, ιδιαιτέρα αστείο, τρυφερό καθώς και σουρεαλιστικό ταξίδι!

Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Σταύρος Κιουτσιούκης
Σχεδιαστής: Σταύρος Κιουτσιούκης
Αριθμός σελίδων: 32
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-5623-54-8

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

EPIFANY COMICS - ΤΕΥΧΟΣ 11

Το φαντασμαγορικό Epifany Comics, η μοναδική 100% ελληνική κόμικ ανθολογία, φτάνει στο 11ο τεύχος με πολλά κόμικς, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πολλά ακόμα.

Εκδόσεις: Phase Productions
Συγγραφέας: Διάφοροι
Σχεδιαστής: Διάφοροι
Έτος Κυκλοφορίας: 2024

Marvel Action Spider-Man #4: Venom

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ (ΞΑΝΑ) ΤΟΝ ΑΡΑΧΝΑΚΙΑ!

Ένας ακόμα Σπάιντερ-Μαν κάνει την εμφάνισή του, μόνο που αυτός είναι τεράστιος, κακός και σπέρνει το χάος σε όλη την πόλη. Αυτό είναι το ντεμπούτο του Βένομ!

Η δράση συνεχίζεται με τη νέα περιπέτεια του Πίτερ Πάρκερ, της Γκουέν Στέισι και του Μάιλς Μοράλες.

Όταν η Γκοστ-Σπάιντερ συναντά για πρώτη φορά τον Βένομ, ένα ερώτημα δημιουργείται: είναι ένας παραπλανημένος φίλος ή ένας μοχθηρός εγκληματίας;

Σαν να μην έφτανε αυτό, ποιος τελικά θα καταφέρει να πάρει τη συνέντευξη από τον Άιρον-Μαν;

«Κάνει τους υπερήρωες που γνώρισαν τα παιδιά από τις ταινίες πιο οικείους σε σχέση με τις ενήλικες εκδόσεις της Marvel.»
-Bookreads

«Η τεχνοτροπία του είναι εντυπωσιακή και η ιστορία με τον Βένομ και τους αραχνο-ήρωες φανταστική!»
-Amazon


Συγγραφέας: Delilah S. Dawson
ISBN: 978-618-5797-98-0
Ημ. Έκδοσης: 29/04/2024
Αριθμός Σελίδων: 72
Διαστάσεις: 17 x 26
Μετάφραση: Χρήστος Τσέλιος