Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Ανθρωπόλυκος

Ο «Ανθρωπόλυκος», το πρώτο κόμικξ-άλμπουμ του Soloup, ακριβώς 20 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, ξανάρχεται. Η ιστορία που βασίζεται σε ένα διηγηματάκι του Μπορίς Βιάν, αφηγείται την τρελή κι ανάποδη περιπέτεια ενός λύκου που τον δάγκωσε άνθρωπος κι έγινε …Ανθρωπόλυκος! Στην πρώτη πανσέληνο λοιπόν, έχοντας μεταμορφωθεί σε άνθρωπο ,αποφασίζει να εξερευνήσει την πόλη. Εκεί όμως, τον περιμένουν μια σειρά από απρόσμενες καταστάσεις...

Το -για πολλούς- «πρώτο ελληνικό underground comix», το «εναλλακτικό ‘κόκκινο βιβλίο’ μιας γενιάς που, πολύ πριν φτάσει στα τριάντα, πήρε, άνωθεν, την εντολή να γεράσει και να πάθει κατάθλιψη», ξανάρχεται.
Αφορμή για την επιστροφή του, ακριβώς 20 χρόνια μετά το «Βρόμικο ‘ 89» στάθηκε το 3ο Συνέδριο για τα κόμικς στη Μυτιλήνη

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε μια προσεγμένη, σκληρόδετη , επετειακή έκδοση των 64 σελίδων, σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα. Την έκδοση συνοδεύει σημείωμα της Εύης Σαμπανίκου και του Αβραάμ Κάουα (Επίκουρου καθηγήτριας και Λέκτορα αντίστοιχα του Πανεπιστημίου Αιγαίου –ΤΠΤΕ και μέλη της ομάδας Iconotopia)

Παρουσιάσεις:

Η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη, στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου για τα κόμικς («Fearful Symmetry /Επίφοβη Συμμετρία- Κόμικς, Πολιτική και Νέες Τεχνολογίες») του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΠΤΕ). Η παρουσίαση θα γίνει στον «λόφο Ξενία» όπου θα συνοδεύεται από έκθεση πρωτοτύπων του «Ανθρωπόλυκου».


«Ο Ανθρωπόλυκος»
1989-2009 Επετειακή έκδοση
Σκίτσο –σενάριο: Soloup
17Χ24, 64 σελίδες
Σκληρόδετο
500 αριθμημένα αντίτυπα
Εκδόσεις ΚΨΜ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου