Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα


Εν αναμονή του δωδέκατου τεύχους της σειράς που θα κυκλοφορήσει σύντομα από της εκδόσεις: Της Ψυχής τα Λαμπυρίσματα, είπα να κάνω ένα αφιέρωμα στα Χρονικά του Δρακοφοίνικα του Γιάννη Ρουμπούλια

Ο κόσμος του κόμικ, το Έλεμπρος, θυμίζει αρκετά τον δικό μας κόσμο. Η Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα περικλείει με τις κτήσεις της την Έσω Θάλασσα και πολλά από τα αρχαία και λαμπερά βασίλεια.
Ο ημίθεος Αυτοκράτορας Ντράγκαρορθ ενώ ένωσε τους λαούς σαν ήρωας-σωτήρας, έχει καταλήξει να επιβάλει τυραννικά τη θέλησή του ακόμα και με ωμή βία, μετά από 200 χρόνια εξουσίας.
Τότε είναι που ένας Αρχιστράτηγος και αυτοαποκαλούμενος «νόθος γιος» του Αυτοκράτορα θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την ανατροπή του Ντράγκαρορθ. Οι ενέργειές του αλληλεπιδρούν με μια ομάδα ετερόκλητων ηρώων που ταξιδεύουν στα νοτιοανατολικά της Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα .
Οι πράξεις και οι αποφάσεις των ηρώων θα κρίνουν αν το Έλεμπρος θα βυθιστεί τελικά στο σκοτάδι ή αν θα επαναφέρουν τη χαμένη λαμπρότητα του Δρακοφοίνικα.Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα έχουν γοητεύσει και κερδίσει χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους.

Ο πρώτος κύκλος "Ο Γόνος του Δράκοντα" ολοκληρώνεται στα 14 τεύχη

Το 1ο Ελληνικό κόμικ του είδους, βραβευμένο με Comicdom awards: Best Ongoing Comics 2006, και ο δημιουργός του με Comicdom awards: Best Artist 2005, 2006.


Διαστάσεις/Dimensions: 17cm X 24cm
Γλώσσα: Ελληνικά
Σκίτσο: Γιάννης Ρουμπούλιας
Σενάριο: Γιάννης Ρουμπούλιας
Χρώμα: Α/Μ
Σελίδες/Pages: 32
Εκδόσεις: Ψυχής τα Λαμπυρίσματα











ΤΑ ΤΕΥΧΗ

Χρονικά του Δρακοφοίνικα #01


Εισαγωγή στον Κόσμο του Έλεμπρος. H Κοσμογονία του Έλεμπρος, ξαναγραμμένη από τον Αυτοκράτορα Ντράγκαρορθ αποκρύπτοντας στοιχεία για το σκοτεινό παρελθόν του Έλεμπρο










Χρονικά του Δρακοφοίνικα #02


Ο Λεθάνιαν στέλνει 4 αδίστακτους Κυνηγούς στο κατόπι των 7. Αυτοί, στην Όνολ, ανακρίνουν τσιράκια της αυτοκρατορίας και ο Νάνος εκδικείται για το θάνατο του πατέρα του.

Χρονικά του Δρακοφοίνικα #03

Οι 7 συγκρούονται στην Όνολ με αυτοκρατοριακούς στρατιώτες. Σκιές από το παρελθόν του Μπρον.


Χρονικά του Δρακοφοίνικα #04

Ίντριγκες στην Ντραγκάρντια από τους συνομώτες ευγενείς. Οι 7 καταλύουν σε ένα παλαιό ναό των Αιμόνων & ο Ντρουκ λαμβάνει το Χάρισμα της προφητείας


Χρονικά του Δρακοφοίνικα #05

Ο Αυτοκράτορας αναχωρεί για τη Σπασμένη Έρημο. Ο έρωτας του Μπρον με την Αντόριελ δεν κρύβεται, αλλά εκπλήξεις τους περιμένουν.


Χρονικά του Δρακοφοίνικα #06

Ο Λεθάνιαν πορεύεται προς την Τριέστα. Σύγκρουση των Κυνηγών με τους 7 ήρωες.





Πίσω στο παρελθόν, όπου ο Γκόρμπο αφηγείται τη συνάντηση και τη διάσωση του Μπρον, από τον ίδιο.

Χρονικά του Δρακοφοίνικα #08

Οι 7 κινούνται προς το νότο ενώ ο Λεθάνιαν, φτάνει στην ανίερη πόλη των Μαύρων Αιμόνων και αποκτά απόκοσμες, θεϊκές δυνάμεις.




Χρονικά του Δρακοφοίνικα #09




Χρονικά του Δρακοφοίνικα #10

Ο Αυτοκράτορας συνεχίζει την αναζήτησή του και αντιμετωπίζει τους τερατώδεις Πορφυρούς Φρουρούς της Σπασμένης Ερήμου! Η ομάδα του Μπρον δέχεται επίθεση από μια ομάδα Μαύρων Αιμόνων.

Χρονικά του Δρακοφοίνικα #11

Άσχημες εκπλήξεις περιμένουν την ομάδα των ηρώων. Πόνος & θλίψη...






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου