Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΘΟΡΓΚΑΛ #5 : Πέρα απο τις σκιές

Η απίστευτη μοίρα ενός παιδιού των άστρων

Στον απέραντο παγωμένο Βορρά, σ'αυτή τη χώρα των μύθων και των θρύλων, κάποιοι σκληροτράχηλοι Βίκινγκς πολεμιστές ανακαλύπτουν ένα παιδί μέσα σε μια διαστημική άτρακτο. Ο Λέιφ Χάραλντσον το υιοθετεί και του δίνει το όνομα Θόργκαλ Έγκιρσον, δηλαδή γιος του Θορ, θεού του κεραυνού και του Έγκιρ, θεού της θάλασσας. Μεγαλώνοντας, ο Θόργκαλ γίνεται δυνατός, θαρραλέος και δίκαιος. Προσδοκά να δημιουργήσει οικογένεια με την Ααρίσια, την κόρη του βασιλιά των Βίκινγκς. Όμως, η αγάπη του για ελευθερία δεν αρέσει στους θεούς, που τον ρίχνουν απο δοκιμασία σε δοκιμασία, αναγκάζοντάς τον ν'αντιμετωπίσει σκληρούς κι αιμοδιψείς εχθρούς.

Στο 5ο τεύχος της σειράς (9ο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ), το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το καλύτερο έως τώρα, ο Θόργκαλ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, πιστεύοντας, απο τα γεγονότα του 4ου τεύχους (ΘΟΡΓΚΑΛ #4 : Η Μαύρη Γαλέρα) πως η Ααρίσια έχει πεθάνει. Περιφέρεται σα ζητιάνος, χωρίς να έχει πεί ούτε λέξη για έναν χρόνο, με μόνη του συντροφιά τη Σάνια, τη νεαρή κοπέλα που, νιώθωντας ένοχη για τη δυστυχία που του προξένησε, τον συνοδεύει και τον προστατεύει.

Δύο άνθρωποι όμως, που προσδοκούν στη βοήθειά του, θα τον βγάλουν απο τον εφιάλτη του τελευταίου χρόνου, με το μόνο επιχείρημα που θα μπορούσε να τον συγκινήσει. Η Ααρίσια είναι ζωντανή. Είναι ζωντανή, μα βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου. Για να τη σώσει, ο Θόργκαλ, που ξαναβρίσκει αμέσως τον παλιό του εαυτό μόλις ακούει το νέο, θα πρέπει να διαβεί τις πύλες του δεύτερου κόσμου (όπως έκανε και στο 3ο τεύχος της σειράς), και να πάει μακρύτερα απο οποιονδήποτε θνητό, πέρα απο τις σκιές, μέχρι τον ίδιο το θάνατο. Ο Θόργκαλ θα αποτολμήσει το επικίνδυνο ταξίδι, με μόνο του όπλο το κλειδί του δεύτερου κόσμου, ακολουθούμενος παρά τη θέλησή του απο τη Σάνια, τα αισθήματα της οποίας προς τον ήρωά μας τη σπρώχνουν πέρα απο κάθε λογική. Όπως θα τους προειδοποήσει η φύλακας των κλειδιών όμως, και όπως θα διαπιστώσουν και οι ίδιοι οι παράτολμοι νέοι, το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν αυτοί που αψηφούν το πεπρωμένο και τους θεούς είναι τρομερό.

 
Συγγραφέας : Jean Van Hamme
Σχεδιαστής : Grzegorz Rosiński
Τίτλος : ΘΟΡΓΚΑΛ : Πέρα απο τις σκιές
Εκδόσεις : ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ (1997)
Μετάφραση : Μαρία Ανδρεαδάκη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου