Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μαρξισμός Εικονογραφημένος οδηγός

Μαζί με τον Φρόιντ και τον Δαρβίνο ο Καρλ Μαρξ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του 19ου αιώνα. Ο Μαρξ επηρέασε χιλιάδες ανθρώπους προς την κατεύθυνση της επανάστασης, ενώ οι ιδέες του οδήγησαν σε κολοσσιαίες πολιτικές αναταραχές, που διαμόρφωσαν τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και άλλαξαν τον πολιτικό χάρτη ολόκληρου του πλανήτη.

Το "Ανακαλύψτε τον Μαρξισμό" δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις αρχές της μαρξιστικής θεωρίας, από τις απαρχές της, τον 19ο αιώνα με τον Χέγκελ και την οικονομική και κοινωνική κριτική του για τον Καπιταλισμό, ενώ τον ταξιδεύει στη Ρωσία του δογματικού Κομμουνισμού του Λένιν, του Τρότσκι και του Στάλιν, και φτάνει μέχρι τις εναλλακτικές μαρξιστικές θεωρήσεις του Γκράμσι, της Σχολής της Φραγκφούρτης και τον μαρξιστικό Στρουκτουραλισμό του Αλτουσέρ, τη δεκαετία του 1960.

Ο εξαιρετικός αυτός εικονογραφημένος οδηγός των Rupert Woodfin και Oscar Zarate εξερευνά τη ζωή, την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις πολιτικές ιδέες μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της Ιστορίας· και καταφέρνει να μας πείσει ότι ο Μαρξισμός παραμένει έως και σήμερα μία από τις ισχυρότερες ιδεολογίες.


Rupert Woodfin, Oscar Zarate
μετάφραση: Ελένη Πετσομήχου
εικονογράφηση: Edward Bettison
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2011
176 σελ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου