Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ινδουισμός: Εικονογραφημένος οδηγός

Ο Ινδουισμός είναι η παλαιότερη θρησκεία του κόσμου ωστόσο, οι Ινδοί δεν χρησιμοποιούσαν τη λέξη πριν από τον 18ο αιώνα για να περιγράψουν τη θρησκεία τους. Ορίζεται ως πολυθεϊστική θρησκεία, αλλά ο Γκάντι δήλωσε ότι ο ινδουιστής δεν χρειάζεται να πιστεύει σε κανέναν θεό. Πρόκειται για μια θρησκεία περισσότερο του μύθου παρά της ιστορίας: δεν έχει ιδρυτή, δεν έχει ιερό βιβλίο, δεν έχει καν κεντρικά δόγματα.

Το "Ανακαλύψτε τον Ινδουισμό", οδηγός των βασικών φιλοσοφικών, λογοτεχνικών, μυθολογικών και πολιτισμικών παραδόσεων αυτής της εντυπωσιακά ποικιλόμορφης θρησκείας, επικεντρώνεται τόσο στα κείμενα όσο και στις καθημερινές πρακτικές. Εξηγεί τις περίπλοκες ινδουιστικές θεότητες, το σύστημα των καστών και τις απόψεις της θρησκείας για τον έρωτα, την καθημερινή ζωή, τον ασκητισμό. Γιατί οι ινδουιστές λατρεύουν τις αγελάδες; Πρέπει να είναι οπωσδήποτε χορτοφάγοι;

Η απολαυστική αυτή περιήγηση στον Ινδουισμό από τους καλ Vinay Lal και Borin Van Loon καλύπτει επίσης τους δεσμούς του με -καθώς και τις διαφορές του από- τον Βουδισμό, τον Ζαϊνισμό και άλλες θρησκείες, αλλά και με φαινόμενα όπως η αναβίωση του ινδουιστικού εξτρεμισμού, το Μπόλιγουντ και η ινδουιστική διασπορά.


Vinay Lal
μετάφραση: Φανή Γαϊδατζή
εικονογράφηση: Borin Van Loon
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2011
176 σελ.
ISBN 978-960-469-968-1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου