Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Καπιταλισμός: Εικονογραφημένος οδηγός

Η ιστορία, η φιλοσοφία και η πολιτική ενός από τα πιο επιτυχημένα αλλά και τα πιο αμφιλεγόμενα συστήματα όλων των εποχών.

Ο καπιταλισμός κυριαρχεί σήμερα στον πλανήτη και επηρεάζει τα πάντα: από τους νόμους, τους πολέμους και τις κυβερνήσεις, μέχρι και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Το "Ανακαλύψτε τον καπιταλισμό" διηγείται την ιστορία της αξιοσημείωτης και συχνά ανελέητης ανοδικής πορείας του, μιας πορείας που τη χαρακτηρίζουν τόσο οι συγκρούσεις και οι διαμάχες, όσο και οι καινοτομίες και η επιχειρηματικότητα.

Ο Dan Cryan και η Sharron Shatil, με τη βοήθεια των εξαιρετικών σκίτσων του Piero, παρουσιάζουν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Το βιβλίο εξετάζει τις κύριες απόψεις "υπέρ" και "κατά" του καπιταλισμού -συμπεριλαμβανομένων των ιδεών σπουδαίων στοχαστών όπως ο Άνταμ Σμιθ, ο Καρλ Μαρξ, ο Τέοντορ Αντόρνο και ο Μίλτον Φρηντμαν-, τις σχέσεις μεταξύ αυτών των απόψεων, καθώς και το ιστορικό πλαίσιο τους.

Το "Ανακαλύψτε τον καπιταλισμό" είναι απαραίτητο βοήθημα για να κατανοήσουμε ένα σύστημα που επηρεάζει καθοριστικά την καθημερινότητα μας.

Dan Cryan, Sharron Shatil
μετάφραση: Φανή Γαϊδατζή
εικονογράφηση: Edward Bettison
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2011
176 σελ.
ISBN 978-960-469-971-1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου