Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μικρός Σερίφης #1470


Νέο τεύχος του Μικρού Σερίφη στα περίπτερα,
έπειτα από 23 χρόνια!

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τρέξαμε σήμερα το πρωί στα περίπτερα για να βρούμε και να αγοράσουμε τον καινούριο Μικρό Σερίφη! Η αλήθεια είναι ότι γυρίσαμε αρκετά σημεία πώλησης για να ελέγξουμε αν έγινε σωστά η διανομή και αγοράσαμε περισσότερα του ενός αντιτύπου -έτσι για να πάει γούρι!
Ένα καινούριο τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού στα περίπτερα ήταν όνειρο πολλών χρόνων -συγκεκριμένα εικοσιτριών! Με την βοήθεια κάποιων πολύ καλών φίλων, το όνειρο αυτό κατάφερε να γίνει πραγματικότητα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η έκδοση, όμως κυρίως πρέπει να αναφερθούμε σε κάποια πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα.
Καταρχήν, στον ακούραστο δημιουργό και συγγραφέα Πότη Στρατίκη. Έναν άνθρωπο με του οποίου τα κείμενα, μέσω περιοδικών και βιβλίων, μεγαλώσαμε και χτίσαμε τον χαρακτήρα μας. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να τον έχουμε κοντά μας για πάρα πολλά χρόνια ακόμα και να μας φωτίζει με το πνεύμα και τα έργα του.
Έπειτα, ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει να πούμε στον Λεωκράτη Ανεμοδουρά, έναν νέο εκδότη με όραμα και φιλοδοξίες, που πίστεψε στην δυναμική αυτού του τίτλου και επένδυσε σ' αυτόν αναλαμβάνοντας το όποιο ρίσκο. Ελπίζουμε, από πλευράς μας, να σταθήκαμε στο ύψος των απαιτήσεών του και να φτιάξαμε ένα περιοδικό όμορφο και ευανάγνωστο.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον φίλο καλλιτέχνη Κώστα Φραγκιαδάκη, που σχεδίασε τις εικόνες για το εξώφυλλο και την ιστορία του τεύχους, όπως και την Ειρήνη για την φιλολογική επιμέλεια των κειμένων.
Στη συνέχεια, ευχαριστούμε την φίλη Ρόζα που μέσα σε ελάχιστο χρόνο "έστησε" το περιοδικό ξεκινώντας από το μηδέν, ακολουθώντας όμως πιστά τις προτάσεις μας.
Τέλος, θέλουμε να σταθούμε στην συμβολή των Νίκου Ζώη και Θεοδόση Στάλια, οι οποίοι δεν έπαψαν στιγμή να πιστεύουν ότι η ιστορία "60 λεπτά αγωνίας" θα έβρισκε τον δρόμο για το τυπογραφείο. Μαζί με αυτούς, ευχαριστούμε και τους φίλους και ακούραστους συνοδοιπόρους Νίκο Νικολαΐδη, Χρήστο Νάστο, Βαγγέλη Παπαδόπουλο και Αθανάσιο Ποδάρα που συνέβαλαν με τον δικό τους πολύτιμο τρόπο στο να φτάσουμε σε αυτή την έκδοση.Το καινούριο τεύχος περιλαμβάνει αναλυτικά:
-"60 λεπτά αγωνίας": Μια όμορφη περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα θρυλικά παιδιά του νόμου, τον Τζιμ Άνταμς και την παρέα του. Πρόκειται για αδημοσίευτη ιστορία που περιέχει όλα τα κλασικά στοιχεία που αγαπήσαμε στις περιπέτειες του Μικρού Σερίφη.
-"Ο Πότης Στρατίκης και ο μύθος του Μικρού Σερίφη": Ένα βιογραφικό σημείωμα για τον ακούραστο συγγραφέα, ο οποίος -με τα χιλιάδες αναγνώσματά του- γαλούχησε πολλές γενιές.
-"Μικρός Σερίφης - Ένας θρύλος που ζει ακόμα": Ένα πολύτιμο άρθρο για να θυμηθούν οι παλιοί αναγνώστες και να μάθουν οι καινούριοι την ιστορία του περιοδικού αλλά και των ηρώων-πρωταγωνιστών.
-"Η ιστορία ενός εξωφύλλου": Ένα σημείωμα του εκδότη Νίκου Ζώη σχετικά με το εξώφυλλο που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την έκδοση.
-"Τζιμ Άνταμς": Ποιος ήταν ο Μικρός Σερίφης; Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα του που τον έκαναν τόσο αγαπητό στους αναγνώστες και εκτόξευσαν την δημοτικότητά του σε τόσο τρομερά ύψη; Ένα μικρό αφιέρωμα στον πιο δυναμικό, τολμηρό, έξυπνο και όμορφο ήρωα περιοδικού, που δημιουργήθηκε ποτέ στη χώρα μας!
-"Αρρίμπα Μουτσάτσος!!": Ο... θρυλικός Πεπίτο Γκονζάλες είναι στην παρέα μας και παραλαμβάνει τα γράμματα και τα e-mails που στέλνετε στο περιοδικό!


Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε όλοι αυτή τη προσπάθεια, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση και να φτάσουμε ακόμα και στο τεύχος 1500!
Καλή ανάγνωση!


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2015
Εκδόσεις: Comics & Crosswords Publications Lp
Υπεύθυνος έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Συγγραφέας: Πότης Στρατίκης
Εικονογράφηση: Κώστας Φραγκιαδάκης
Συντελεστές έκδοσης: Παναγιώτης Πλαφουτζής, Ειρήνη Φώτη, Νίκος Ζώης, Θεοδόσης Στάλιας
Σελίδες: 68

1 σχόλιο: