Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ

«Ο Υπεράνθρωπος», «Μπλεκ», «Ζαγκόρ», «΄Ομπραξ», «Περιπέτεια» και φυσικά «Μικρός Ήρωας»: όλες κυκλοφορίες από έναν θρυλικό εκδότη-συγγραφέα, τον Στέλιο Ανεμοδουρά, του οποίου οι χάρτινοι ήρωες γαλούχησαν γενιές και και γενιές – καιρός ήταν να κυκλοφορήσει και η δική του ιστορία.


Στο βιβλίο «ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ» καταγράφεται για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό του έργο από τρεις διακεκριμένους συγγραφείς, τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη, τον Γιώργο Βλάχο και τον Νίκο Δημ. Νικολαϊδη. Επιπλέον, οι τρεις συγγραφείς, αποτίοντας φόρο τιμής στον δημιουργό γράφουν ο καθένας μια νέα ιστορία με τον ήρωα που περισσότερο τον έχει σημαδέψει. Οι ιστορίες αυτές, με πρωταγωνιστές τον Μικρό ΄Ηρωα και τον Μπλεκ, παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, την εικονογράφηση των οποίων ανέλαβε ο εξαιρετικός εικονογράφος Κ. Φραγκιαδάκης.


Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) στιγμάτισε με τους ήρωες του μια ολόκληρη εποχή, με ιστορίες φαντασίας, ελευθερίας, ξεγνοιασιάς αλλά και ήθους και αξιοπρέπειας.

Οι αναγνώστες που έζησαν με την προσμονή της αγαπημένης τους έκδοσης στο περίπτερο, θα ταξιδέψουν, έστω και για λίγο, πίσω στο χρόνο, θα γίνουν πάλι παιδιά, ενώ οι νεότεροι θα γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα των πατεράδων και των παππούδων τους, και θα μεταφερθούν σε κόσμους όπου κυρίαρχο ρόλο είχε η φαντασία, η αθωότητα και ο ρομαντισμός.

Το σίγουρο είναι πως το αξεπέραστο κληροδότημα του Στέλιου Ανεμοδουρά θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Κι όπως γράφει για τον παππού του ο εγγονός του, Λεωκράτης, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και επιμελείται της έκδοσης: «Είμαστε βέβαιοι ότι αν βρισκόταν ανάμεσα μας, θα γέμιζε από υπερηφάνεια και συγκίνηση ξεφυλλίζοντας το βιβλίο.»

Το βιβλίο κυκλοφορεί, από την C&CPublications, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από μέσα Νοέμβρη. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου