Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο θάνατος του Στάλιν

Το Graphic Novel που αποτέλεσε την έμπνευση για την ομώνυμη ταινία!

Την 1η Μαρτίου 1953, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης –ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν– παθαίνει σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δεν επιτρέπεται να κληθεί γιατρός, μέχρι να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, και να αποφασιστεί έτσι ποιος γιατρός θα αναλάβει. Η Κεντρική Επιτροπή έχει άλλη μια δυσκολία να αντιμετωπίσει: το γεγονός ότι ο Σύντροφος Στάλιν είχε μόλις διατάξει την εκτέλεση των κορυφαίων γιατρών της Σοβιετικής Ένωσης! Κι έτσι ξεκινά ένα γραφειοκρατικό γαϊτανάκι, που σύντομα εξελίσσεται σε μάχη για την κατάκτηση της κορυφής της εξουσίας στο αχανές σοβιετικό κράτος…

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της ταινίας Ο θάνατος του Στάλιν – σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού υποστηρίζει πως το έργο είναι «προσχεδιασμένη προβοκάτσια», ενδεχομένως μέρος μιας δυτικής συνωμοσίας για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας.

Η ανά χείρας εικονογράφηση βασίζεται λοιπόν στην απόσταση που παίρνει από την Ιστορία. Την ανασυνθέτει για να αποκαλύψει την θεμελιώδη ουσία της. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ δεν είναι η ακρίβεια των γεγονότων, αλλά η αυθεντικότητα της οπτικής γωνίας.

Συγγραφέας: Nury Fabien
Εκδότης: Οξύ
ISBN: 9789604365197
Αριθμός Σελίδων: 136
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 23.5x31
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2017

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου