Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ο ΛΑΝΦΕΣΤ ΤΟΥ ΤΡΟΫ 3 - ΤΟ ΧΡΥΣΟΓΑΛΑΝΟ ΚΑΣΤΡΟ

Η ιστορία διαδραματίζεται στον μυθικό κόσμο του Τρόϋ και μας την διηγείται ο κεντρικός ήρωας της, ο Λανφέστ.

Ο Τρόϋ είναι ένας κόσμος όπου η μαγεία αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας. Στον πλανήτη αυτό κατοικούν άνθρωποι, Τρόλλς, και άλλα πλάσματα λιγότερο ή περισσότερο μοχθηρά. Κάθε άνθρωπος είναι κάτοχος μιας μαγικής δυνατότητας, μεγάλης ή μικρής, λίγο ή πολύ χρήσιμης. Κάποιος μπορεί να μετατρέψει το νερό σε πάγο, άλλος μπορεί να θεραπεύσει τραύματα… Ο Λανφέστ μπορεί να πυρώνει μέταλλα με την ματιά του. Στο χωριό του, εκμεταλλεύτηκε το “ταλέντο” του για να σφυρηλατεί μέταλλα, γι’ αυτό και είναι και μαθητευόμενος σιδηρουργός.

Όμως, η επαφή του με ένα ξίφος που προέρχεται από τις μακρινές βαρονίες ξυπνά μια απίστευτη δύναμη μέσα του: την απόλυτη, απεριόριστη δύναμη. Με την συντροφιά του πρεσβύτερου μάγου Νικολίδη και των δύο πολύ διαφορετικών κορασίδων του, ο Λανφέστ ξεκινά ένα ταξίδι προς την Έκμουλ, όπου πιστεύει ότι οι σοφοί της πόλης θα εξηγήσουν την νέα του δύναμη.

Στην πορεία όμως, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν κυκεώνα περιπετειών, όπου συναντά τα πιο επικίνδυνα, εκπληκτικά και άγνωστα πλάσματα…

Ο τίτλος είναι δημιούργημα των Christophe Arleston και Didier Tarquin. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1994 και έγινε μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να βραβευτεί το 2000 στην Angouleme και να ακολουθήσουν νέες σειρές και spin-offs. Η σειρά κλείνει στα 8 άλμπουμ(που όμως διαβάζονται αυτόνομα) και έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, ολλανδικά και Ισπανικά, όχι όμως στα αγγλικά.

Το έπος του Λανφέστ έχει ήδη καθιερωθεί ως μια κλασική περιπέτεια φαντασίας κι έχει αποκτήσει φανατικό κοινό.


ΣΕΛΙΔΕΣ: 48
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ: ΛΕΦΙΚ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου