Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Το χαλασμένο τηλέφωνο

Κι αν η Άννα λέει αλήθεια; Αν η μαμά της τη δέρνει; Για να περνά η ώρα στο διάλειμμα, η Βέρα και οι φίλες της παίζουν το χαλασμένο τηλέφωνο. Λένε αστεία και εφηβικά μυστικά. Έχει πλάκα. Ώσπου μπαίνει στην ομάδα τους η Άννα.

Η Άννα θα ψιθυρίσει στη Βέρα το δικό της οδυνηρό μυστικό. Εκείνη θα την πιστέψει αρχικά αλλά, όταν γνωρίσει τη μητέρα της που φαίνεται καλή και γλυκιά, θα την αμφισβητήσει πληγώνοντάς την περισσότερο. Όταν καταλάβει ότι η Άννα λέει αλήθεια, θα θελήσει να τη βοηθήσει. Πρώτα όμως θα χρειαστεί να βρει η ίδια το θάρρος και τη δύναμη για να μιλήσει δυνατά γι’ αυτό που η Άννα, από φόβο, μόνο να ψιθυρίζει μπορεί.

Ένα ιδιαίτερο graphic novel ενσυναίσθησης για τη σωματική βία στα παιδιά μέσα στην οικογένεια και για τη συμπαράσταση στα θύματά της. Ο συγγραφέας δεν επικεντρώνεται στη βία, δεν την απεικονίζει. Θέλει μόνο να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει ρίχνοντας φως σε μια συμπεριφορά που δεν «διαπαιδαγωγεί» αλλά ταπεινώνει και πληγώνει το παιδί, κόβοντάς του τα φτερά. Το ξύλο αφήνει σημάδια και στο σώμα και στην ψυχή.


Συγγραφέας: Morten Durr
Εκδότης: Ηλίβατον
Σελίδες: 80
ISBN: 9789608085244
Μεταφραστής: Τσάκωνα, Γεωργία
Εικονογράφος: Dam, Louise Sophie
Ημερομηνία Έκδοσης: 16/12/2021

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου