Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Corto Maltese : Η Κρυφή Αυλή του Μυστηρίου

"Υπάρχουν στη Βενετία τρία μέρη κρυφά και μαγεμένα...Το ένα είναι η ΚΑΛΛΕ ΝΤΕΛ΄ΑΜΟΡ ΝΤΕΙ ΑΜΙΤΣΙ, το δεύτερο το συναντάμε στην ΠΟΝΤΕ ΝΤΕΛΛΕ ΜΑΡΑΒΕΤΖΕ και το τρίτο είναι η ΚΑΛΛΕ ΝΤΕΙ ΜΑΡΡΑΝΙ. Οταν οι Βενετσιάνοι βαρεθούν το κατεστημένο και τους θεσμούς του, πηγαίνουν σ΄αυτά τα τρία κρυφά μέρη κι΄ανοίγοντας τις πόρτες που βρίσκονται στο βάθος των αυλών, φεύγουν για τόπους πανέμορφους και για άλλες μαγευτικές ιστορίες...Φθάνει ν΄ανοίξεις εκείνην την πόρτα στο βάθος, για να φύγεις και να γυρίσεις πίσω στο χρόνο. Οπως στα παραμύθια..."


Έτσι ξεκινάει η περιπέτεια Η Κρυφή Αυλή του Μυστηρίου του Corto Maltese, του ρομαντικού, ονειροπόλου ναυτικού που δημιούργησε ο μεγάλος ιταλο-ελβετός δημιουργός Hugo Pratt το 1967. Αυτή τη φορά, ο Corto βρίσκεται στο Hong Kong, όταν τον προσεγγίζει η μυστική οργάνωση Κόκκινα Φανάρια και του αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή.



Μία αποστολή που θα τον φέρει στην Κίνα, στη Μαντζουρία, κι απο εκεί στη Σιβηρία, αναζητώντας ένα θωρακισμένο τρένο γεμάτο χρυσάφι, το οποίο βρίσκεται στα χέρια του νοσταλγού του τσάρου ναύαρχου Κολτσάκ. Σύμμαχούς του (?) σε αυτή την αναζήτηση θα έχει τον οξύθυμο, άσπονδο φίλο του Ρασπούτιν, την πράκτορα των Κόκκινων Φαναριών Σαγκάη Λιλ και λιγοστούς άλλους. Μα, αν έχει κάποιους φίλους σε αυτή την περιπέτεια, σίγουρα θα έχει πολύ περισσότερους εχθρούς. 
 
Παράξενες προσωπικότητες με ονόματα όπως βαρώνος Ούνγκερν Φον Στέρνμπεργκ, στρατηγός Σεμενόφ, δούκισσα Μαρίνα Σεμίνοβα, Σπατζετόφ και άλλοι θα πάρουν μέρος στο κυνήγι του θησαυρού του Κολτσάκ, ο καθένας για δικούς του λόγους, πλέκοντας ένα αινιγματικό γαϊτανάκι συμφερόντων, φιλοδοξιών και χαμένων οραμάτων. Και, στη μέση όλης της δράσης, ο Corto Maltese, αναζητώντας το χρυσό τρένο, μα στην πραγματικότητα αναζητώντας την αληθινή του αγάπη : την περιπέτεια και τα μακρινά ταξίδια.

Συγγραφέας : Hugo Pratt
Σχεδιαστής : Hugo Pratt
Τίτλος : Η Κρυφή Αυλή του Μυστηρίου
Εκδόσεις : ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ (1987)
Μετάφραση : Ιρένε Μαραντέι
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου