Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΦΑΛΝΤΑ #4

Γνωρίστε την πανέξυπνη, σαρκαστική κι αμετανόητα απαισιόδοξη Μαφάλντα, δημιουργημένη από τον Quino, τον μεγάλο Αργεντινό σχεδιαστή.

Οι ιστορίες χαρακτηρίζονται από την ενήλικη αντίληψη της Μαφάλντας μαζί με μια παιδική αφέλεια και περιέργεια. Συχνά αναρωτιέται και προβληματίζεται για μεγάλα προβλήματα του κόσμου, όπως ο πόλεμος και η πείνα, άλλοτε παίζει με τους φίλους της, το Μανολίτο, το Φελίπε, τη Σουζανίτα και τον Μιγκουελίτο, και άλλες φορές απλώς ονειροπολεί, με αγαπημένο θέμα ένα κόσμο χωρίς σούπα, την οποία σιχαίνεται.

Στον τέταρτο τόμο της σειράς, η Mafalda και όλη η παρέα αναρωτιέται αν η τηλεόραση καταστρέφει τη φαντασία των παιδιών, ανακαλύπτει πως στον καθρέφτη τα πράγματα φαίνονται ανάποδα, κολλάει γρίππη, υποδέχεται την άνοιξη, και προετοιμάζεται ψυχολογικά για τα πρώτα δόντια που θα πέσουν (το αργό στριπ-τηζ των ούλων). Και όλα αυτά φυσικά, ανάμεσα σε μια γενικότερη ανησυχία για το μέλλον του κόσμου, την κινέζικη απειλή, και την πιθανότητα να υπάρχει σούπα για μεσημεριανό.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου