Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΟΝΕΙΡΟ, ΙΣΩΣ

Οι ινδικές περιπέτειες του Τζιουζέπε Μπέργκμαν

"Φύγαμε για την Ανατολή χωρίς προκαθορισμένο πρόγραμμα ή δρομολόγιο. Το μόνο που θέλαμε ήταν να περιπλανηθούμε στη γη της μεταφυσικής και του παραλόγου. Εμείς, οι δυτικοί ορθολογιστές, τα παιδιά της τεχνολογίας και του εμπειρισμού...

Ίσως και να είχαμε πέσει θύματα εκείνης της κοινοτοπίας που θέλει την Ανατολή και τη Δύση να είναι τα δύο μισά του ίδιου πράγματος. Τη Δύση να έχει φθάσει, μέσω της επιστήμης, στα ίδια μυστικιστικά συμπεράσματα της Ανατολής.

Θέλαμε να αφεθούμε στο ταξίδι, στους σκονισμένους δρόμους και την αστραφτερή μαγεία των άγνωστων τοπίων. Έπεφτε η νύχτα όταν φύγαμε απο τη Βενετία, με το μυαλό σκοτισμένο, άδειο απο κάθε σκέψη."

Όσοι πιστεύουν πως ο Milo Manara είναι απλώς ένας ερωτικός καλλιτέχνης, ας διαβάσουν αυτό το υπέροχο έργο, κι ας ανακαλύψουν το εκπληκτικό ταλέντο του ιταλού κομίστα στην αφήγηση μαγευτικών ιστοριών. Ένα ταξίδι στην Ανατολή των μύθων και της περιπέτειας, με συνοδό τον συνήθη πρωταγωνιστή του Manara, Τζιουζέπε Μπέργκμαν. Ένα ταξίδι σε μυστικιστικές φιλοσοφίες και ξεχασμένους θρύλους και ίσως... στο όνειρο !

Εκδότης: Βαβέλ
Συγγραφέας: Manara, Milo
Μεταφραστής: Σιούνας, Γιώργος
Τίτλος πρωτοτύπου: Sognare, forse
Έτος Έκδοσης: 1993

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου