Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Οι καταστασιακοί - Η επανάσταση της καθημερινής ζωής (1957-1972)

Η «Κοινωνία Του Θεάματος», το εμβληματικό δημιούργημα του Γκυ Ντεμπόρ, αλλά και τα συνθήματα από τον Μάη του 1968, μαζί με τις πειραγμένες αφίσες και τα κόμικς που γυρίζουν τα μέσα έξω: όλ’ αυτά αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι του συλλογικού φαντασιακού. Λιγότερο γνωστή είναι η περιπέτεια της Καταστασιακής Διεθνούς. Και όμως, οι Καταστασιακοί ήταν εκείνοι που, μένοντας στη σκιά των φοιτητικών εξεγέρσεων, μετέδωσαν στη νεολαία τις ανατρεπτικές ιδέες τους, με έναν και μοναδικό σκοπό: έναν καινούργιο ύμνο σε μια καινούργια ζωή, που θα ήταν και ποιητική και καθημερινή.

Ο Κριστόφ Μπουρσεγιέ είναι συγγραφέας 40 βιβλίων, μεταξύ των οποίων το Η ζωή και ο θάνατος του Γκυ Ντεμπόρ. Αρχισυντάκτης του Archives et documents situationnistes, διδάσκει στο Sciences Po, είναι άνθρωπος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, καθώς και ηθοποιός που έχει παίξει σε ταινίες του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, του Υβ Ρομπέρ και του Ζακ Ντεμί.

Ο Ζακ Ρενάλ συνεργάζεται με τις εκδόσεις Fluide Glacial, Casterman και Cornelius. Για τις εκδόσεις Cornelius δημιούργησε, μαζί με την Claire Bouilhac, τη σειρά Francis Blaireau Farceur.

Μετάφραση: Ευάγγελος Αρμακόλλας
Εικονογράφηση: Ζακ Ρενάλ
Σειρά βιβλίου: Η μικρή εγκυκλοπαιδική κομικοθήκη
ISBN: 9789602358924
Ημερ/νία έκδοσης: 2017
Εκδότης: Γνώση
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 72


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου