Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Φρανκενστάϊν (Μέρος A', B' & Γ')

Κάπου στους ερημικούς πάγους του Αρκτικού Κύκλου, ένας καπετάνιος διψασμένος για γνώση αντικρίζει ένα αλλόκοτο θέαμα: μια αφύσικα μεγάλη ανθρώπινη φιγούρα με ένα έλκηθρο να κινείται ύποπτα και να εξαφανίζεται. Ο Βίκτορ Φρανκενστάιν, επιστήμονας από τη Γενεύη, περισυλλέγεται στους παγετώνες από μια ομάδα εξερευνητών που κατευθύνεται στον Βόρειο Πόλο. Βαθιά τυραννισμένος, αποκαλύπτει την ιστορία του στον καπετάνιο του πλοίου: πριν λίγο καιρό, πέτυχε να δώσει ζωή σε ένα υπεράνθρωπο πλάσμα. Όμως αυτό σπέρνει σύντομα τον τρόμο γύρω του...

Για τον Φρανκενστάιν, λέγεται ότι η Mary Shelley εμπνεύστηκε από τη ζωή ενός Γερμανού αλχημιστή, του Γιόχαν Κόνραντ Ντίπελ, η ζωή του οποίου υπήρξε πολύ αμφιλεγόμενη. Ο Φρανκενστάιν γράφτηκε την εποχή της επιστημονικής και της βιομηχανικής επανάστασης και εγκαινιάζει το είδος της επιστημονικής φαντασίας με αυτό το αφήγημα, όπου ένας άνθρωπος επιχειρεί να διεισδύσει μόνος του στα μυστήρια της δημιουργίας.

Καθώς σήμερα ζούμε την κορύφωση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με τις εξελίξεις –και την απειλή– της Τεχνητής Νοημοσύνης, η ιστορία του Φρανκενστάιν μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ!


Δημιουργοί Marion Mousse, Mary Shelley
Ημερ. Έκδοσης Σεπτέμβριος 2020
Αριθμός Σελίδων 48
Διάσταση 21 Χ 28 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου