Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ


Οι Σκορπιοί της Ερήμου αποτελούν ένα ειδικό τμήμα του "Long Range Desert Group", μιάς μη τακτικής βρεττανικής ομάδας πού συγκροτήθηκε στην Αίγυπτο τον Ιούνιο του 1940, γιά τις επιχειρήσεις στην έρημο της δυτικής Αφρικής. Είναι η πρώτη από τις περίφημες "ιδιωτικές στρατιές" που η ανώτατη αγγλική διοίκηση θα χρησιμοποιήσει στο "περιθώριο" των παραδοσιακών σωμάτων.
Αν ο Hugo Pratt επιλέγει να αφηγηθεί αυτό το κομμάτι της ιστορίας, είναι γιατί αποτελεί κατ' αρχήν μια απροκάλυπτη έκφραση της αποικιοκρατίας.Εκεί στην Αφρική, το 1941, λαμβάνουν χώρα τα τελευταία κατορθώματα του αποικιοκρατικού πολέμου.Οι Ευρωπαίοι αναστατώνουν, για χάρη των συμφερόντων τους, πολυάριθμους πληθυσμούς, οι οποίοι γίνονται στόχος αυτών των αλαζονικών αντιπαραθέσεων.
Ο Hugo Pratt γοητεύεται από τους άντρες του "Long Range Desert Group" γιατί είναι οι πρωταγωνιστές του τελευταίου ρομαντικού πολέμου. Ενός πολέμου, που θα δώσει σύντομα τη θέση του στον τεχνοκρατικό πόλεμο.Οι άντρες αυτοί, υπεύθυνοι για θρυλικές πράξεις, δρούν μέσα σ' ένα πλαίσιο από γεγονότα που τους ξεπερνούν. Ο καθένας τους όμως ωστόσο, αποτελεί μια ανθρώπινη απάντηση καθώς εξακολουθεί να είναι ικανός για εξέργεση. Ολοι τους αναζητούν μια προσωπική διέξοδο, είτε βγαίνοντας από αυτήν την αντιπαράθεση, είτε βυθιζόμενος περισσότερο σε αυτήν. Το χειρότερο, τους επιτρέπει να δείχνουν κατανόηση και ανθρωπιά.

CONG SA, 1998
Σκίτσα: HYGO PRATT
Κείμενα:HUGO PRATT
Μέγεθος: 21χ28
Σελίδες: 112 χρώμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου