Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ζαγκόρ GN #19 - Ζαγκόρ Εναντίον Ζαγκόρ - Η Επιστροφή του Σωσία

Το Πνεύμα με το Τσεκούρι επιστρέφει και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του… τον εαυτό!

Ο θρυλικός ήρωας των κόμικς Ζαγκόρ δημιουργήθηκε το 1961. Το αληθινό του όνομα είναι Πάτρικ Ουίλντινγκ, αλλά οι Ινδιάνοι τον αποκαλούν Ζαγκόρ ή Za-Gor-Te-Nay, «Το Πνεύμα με το Τσεκούρι». Από την πρώτη του έκδοση στη χώρα μας, το 1970, οι ιστορίες του έχουν κερδίσει τους αναγνώστες και αποτελούν μια σταθερή αξία, προσφέροντας μια ιδιαίτερη μίξη δράσης, δράματος, χιούμορ και τρόμου.

Η ιστορία του Ζαγκόρ τοποθετείται στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, σε μια ελώδη, δύσβατη περιοχή του φανταστικού δάσους του Ντάρκγουντ στην Πενσυλβάνια. Ο Ζαγκόρ είναι ο θρυλικός ήρωας των δασών, των βουνών και των λιμνών που τηρεί την ειρήνη ανάμεσα σε λευκούς και Ινδιάνους και τιμωρεί τους εγκληματίες. Οι γονείς του σφαγιάστηκαν από τους Ινδιάνους Αμπενάκι, που καθοδηγούνταν από έναν φανατικό λευκό αποστάτη. Ο Ζαγκόρ επέζησε της σφαγής και διασώθηκε μέσα από το ποτάμι από τον νομάδα κυνηγό, ποιητή και φιλόσοφο «Περιπλανώμενο» Φίτζι, που το πραγματικό του όνομα είναι Ναθάνιελ Φιτζέραλντσον. Ο Φίτζι τον μεγάλωσε σαν δικό του γιο και τον εκπαίδευσε ως κυνηγό και πολεμιστή.

Στην κλασική ιστορία Ζαγκόρ Εναντίον Ζαγκόρ - Η Επιστροφή Του Σωσία (Zagor #236-237, Μάρτιος - Απρίλιος 1985) των Marcello Toninelli και Gallieno Ferri, ο Ζαγκόρ επιλέγεται να είναι ένας από τους τέσσερις Φύλακες των Παλαιών, αυτών που προστατεύουν τον ιερό τόπο όπου φυλάσσονται τα μουμιοποιημένα σώματα των προγόνων των Καϊόβα. Ένας από τους Φύλακες είναι και ο αρχηγός της φυλής των Καϊόβα, το Φίδι του Χειμώνα, ο οποίος έχει αφήσει στην άκρη την έχθρα του με το Πνεύμα με το Τσεκούρι. Όμως ο Ζαγκόρ, μόλις μπει στη σπηλιά, προδίδει τους υπόλοιπους Φύλακες και το σκάει με τα πολύτιμα ιερά κειμήλια. Πώς μπόρεσε ο Ζαγκόρ να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο; Τι του συνέβη πραγματικά; Το Πνεύμα με το Τσεκούρι θα πρέπει να παλέψει ώστε να καταφέρει να αποκαλύψει τον πραγματικό ένοχο της κλοπής...

Η σειρά graphic novel του αγαπημένου ήρωα Ζαγκόρ επιστρέφει, και στο νέο άλμπουμ έρχεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με τον σωσία του, τον Όλαφ Μποτεγκόσκι (στη χώρα μας την ιστορία τη διαβάσαμε στο Ζαγκόρ #6, Οκτώβριος 2017). Μια επική ιστορία όπου «Το Πνεύμα με το Τσεκούρι» καλείται να παλέψει με έναν εχθρό που λόγω της εμφάνισής του, μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τη μοίρα του δάσους Ντάρκγουντ. Όλοι οι λάτρεις του χαρακτήρα θα θέλουν να έχουν αυτή την ιστορία στη βιβλιοθήκη τους!


Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Συγγραφέας: Marcello Toninelli
Σελίδες: 152
Εικονογράφος: Gallieno Ferri
Ημερομηνία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2024
ISBN: 9786182061787
Διάσταση: 17 X 24 cm
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-178-7

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Μίστερ Νο GN #19 - Ένας Ίντιο στη Νέα Υόρκη

Ο Βορειοαμερικανός Τζέρι Ντρέικ ή Μίστερ Νο είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας των ιταλικών κόμικς που δημιουργήθηκε το 1975. Στη χώρα μας ήρθε μόλις τον επόμενο χρόνο (1976) και από τη πρώτη στιγμή κατάφερε να δεθεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Mε μια κοινωνία που μόλις έβγαινε από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ενώ στη χώρα μας βρισκόμασταν στη περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ένα κόμικς σκληρό και αληθινό, δραματικό και συγκινητικό, που τόσο στην Ιταλία αλλά και στις δεκάδες άλλες χώρες που κυκλοφόρησε, καταφέρνει να κάνει αισθητή τη παρουσία του, με τη διαχρονικότητα των ζητημάτων που καταπιάνεται.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς βίωσε πολλές περιπέτειες σε όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου πολέμησε ως στρατιώτης, πιλότος και μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε πολλά μέρη και ονομάστηκε τελικά Μίστερ Νο από τους συμπολεμιστές του και από τους αντιπάλους του, εξαιτίας της περηφάνιας του και της πεισματικής του άρνησης να υποταχθεί σε εντολές. Στις αρχές του 1945 επαναπατρίστηκε. Διέσχισε τις ΗΠΑ και κουρασμένος από τα λάθη του πολέμου, αηδιασμένος από τη βία του δυτικού κόσμου και εντελώς ανίκανος να προσαρμοστεί σε μια φυσιολογική ζωή στην πατρίδα του, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Μανάους της Βραζιλίας για να ζήσει τη ζωή του με τον δικό του τρόπο, σε έναν τόπο που κάποιοι άνθρωποι ονομάζουν το τελευταίο σύνορο του πολιτισμού.

Στο κόμικς που κρατάτε στα χέρια σας περιέχεται η ιστορία Ένας Ίντιο στη Νέα Υόρκη (Mister No #123-125, Αύγουστος - Οκτώβριος 1985) σε σενάριο Alfredo Castelli και σχέδιο των Domenico & Stefano Di Vitto. Ο Κλιφ, ένας πιλότος που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, κληροδοτεί στον Μίστερ Νο ένα ημερολόγιο, το οποίο όμως του το αρπάζει μία ομάδα εγκληματιών. Καθώς ο ήρωάς μας ερευνά τους πιθανούς υπόπτους, ένας μυστηριώδης χαρακτήρας ονόματι Σάνφορντ του ζητά να τον μεταφέρει στην περιοχή του Αμαζονίου, Ρίο Ουρούκου. Ο Μίστερ Νο θα δεχθεί και θα καταλήξει στο χωριό μιας φυλής Ινδιάνων, όπου οι καλύβες μοιάζουν με τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, ο Τζέρι Ντρέικ θα πρέπει να καταλάβει τι συμβαίνει και να καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια των Ινδιάνων...

Το νέο graphic novel του ήρωα είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Ιταλούς δημιουργούς κόμικς και συγγραφείς, τον Alfredo Castelli, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, σε ηλικία 77 ετών. Αν και ήταν περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία της σειράς Μάρτιν Μίστερι, o Castelli είχε δημιουργήσει δεκάδες χαρακτήρες και είχε εργαστεί σε αμέτρητους τίτλους, όπως τα Zagor, Mister No και Diabolik. Παράλληλα, έχει αφήσει το στίγμα του στον χώρο των κόμικς και ως μελετητής αλλά και στο χώρο του κινηματογράφου. Όσον αφορά την ιστορία Ένας Ίντιο Στη Νέα Υόρκη που φιλοξενείται στο παρόν graphic novel, πρόκειται για μία από τις καλύτερες ιστορίες του ήρωα που αξίζει να διαβάσουν όλοι οι λάτρεις του χαρακτήρα.

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Συγγραφέας: Alfredo Castelli
Εικονογράφος: Domenico & Stefano Di Vitto
Ημερ. Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2024
Αριθμός Σελίδων: 200
Διάσταση: 17 X 24 cm
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-179-4

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ιντεφιξ και οι Ανυπότακτοι 1: Κανένας οίκτος για τους Λατίνους

Βρισκόμαστε στο 52 π.Χ. Όλη η Λουτετία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή… Όλη; Όχι! Μια μικρή ομάδα ανυπότακτων λουτετιανών ζώων με αρχηγό τον Ιντεφίξ αντιστέκεται ακόμα και για πάντα στον κατακτητή. Και η ζωή δεν είναι εύκολη για τον στρατηγό Λαμπιένους και την αγέλη των σκύλων που προσπαθούν να εκρωμαϊσουν τη Λουτέτια...

Σε αυτό το prequel των περιπετιών του Αστερίξ (είμαστε δύο χρόνια πριν από τη συνάντηση του Ιντεφίξ με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στη Λουτέτια, στο τεύχος "Ο Γύρος της Γαλατίας"), το μικρόσωμο αλλά γεναίο σκυλάκι δημιουργεί γύρω του ένα νέο σύμπαν, πιστό στους κώδικες που έκαναν την σειρά Αστερίξ τόσο αγαπημένη και διαχρονική.

Ο Ιντεφίξ έρχεται σε βοήθεια όσων υφίστανται τις συνέπειες της ρωμαϊκής κατοχής, με βοηθούς την Τουρμπίνη, τον Πιτμπουλίξ, τη Μαλαγανίτσα, τον Νυχτοπερπατίξ και τον Ασθματίξ!

Μα τον Τουτουτάτη, οι Ρωμαίοι θα χάσουν τα λατινικά τους!


Εκδόσεις: Μαμούθκομιξ
Έκδοση: 09/2024Σχεδιαστής: Philippe Fenech,Jean Bastide,
Συγγραφέας: Yves Coulon, Matthieu Choquet, Jérôme Erbin
ISBN: 9789603215943
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Μαλακό
Χρώμα: Έγχρωμο
Μέγεθος: 16x20 cm

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ιεροεξεταστής του Αρκά 3 - Σε ειδική αποστολή

Όταν είσαι στην υπηρεσία της Ιεράς Εξέτασης, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Eκτός από τις ανακρίσεις, τα φρικτά βασανιστήρια και τους θανάτους στην πυρά που θα βλέπεις καθημερινά, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλάβεις δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές. Ο Μπερδούγος, δήμιος και δεξί χέρι του Ιεροεξεταστή, είναι άνθρωπος έμπιστος και αποτελεσματικός και γι’ αυτό του ανατίθενται πολλές αποστολές. Αυτή τη φορά, λοιπόν, βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα αποστολή. Και όταν λέμε «σε ενδιαφέρουσα», κυριολεκτούμε, γιατί έχει αναλάβει την εξιχνίαση μιας σειράς από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες που συμβαίνουν μέσα στο άβατο μιας αυστηρής γυναικείας μονής. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποτρέψει το σκάνδαλο που απειλεί την Εκκλησία; Ένα ακόμα απολαυστικό βιβλίο του τρομερού Ιεροεξεταστή του Αρκά που στη μάχη κατά των δαιμόνων επιστρατεύει τον δαιμόνιο Μπερδούγο, που όμως ξέρει να κρύβει καλά τις πραγματικές του σκέψεις και πράξεις όπως η κουκούλα κρύβει το πρόσωπό του.


Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες: 64
Ημερομηνία Έκδοσης: 07/2024
ISBN:9786180709346
Σχεδιαστής: Αρκάς
ISBN: 9786180709346
Εξώφυλλο: Μαλακό
Χρώμα: Έγχρωμο
Μέγεθος: 17x24 cm