Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ζαγκόρ GN #19 - Ζαγκόρ Εναντίον Ζαγκόρ - Η Επιστροφή του Σωσία

Το Πνεύμα με το Τσεκούρι επιστρέφει και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του… τον εαυτό!

Ο θρυλικός ήρωας των κόμικς Ζαγκόρ δημιουργήθηκε το 1961. Το αληθινό του όνομα είναι Πάτρικ Ουίλντινγκ, αλλά οι Ινδιάνοι τον αποκαλούν Ζαγκόρ ή Za-Gor-Te-Nay, «Το Πνεύμα με το Τσεκούρι». Από την πρώτη του έκδοση στη χώρα μας, το 1970, οι ιστορίες του έχουν κερδίσει τους αναγνώστες και αποτελούν μια σταθερή αξία, προσφέροντας μια ιδιαίτερη μίξη δράσης, δράματος, χιούμορ και τρόμου.

Η ιστορία του Ζαγκόρ τοποθετείται στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, σε μια ελώδη, δύσβατη περιοχή του φανταστικού δάσους του Ντάρκγουντ στην Πενσυλβάνια. Ο Ζαγκόρ είναι ο θρυλικός ήρωας των δασών, των βουνών και των λιμνών που τηρεί την ειρήνη ανάμεσα σε λευκούς και Ινδιάνους και τιμωρεί τους εγκληματίες. Οι γονείς του σφαγιάστηκαν από τους Ινδιάνους Αμπενάκι, που καθοδηγούνταν από έναν φανατικό λευκό αποστάτη. Ο Ζαγκόρ επέζησε της σφαγής και διασώθηκε μέσα από το ποτάμι από τον νομάδα κυνηγό, ποιητή και φιλόσοφο «Περιπλανώμενο» Φίτζι, που το πραγματικό του όνομα είναι Ναθάνιελ Φιτζέραλντσον. Ο Φίτζι τον μεγάλωσε σαν δικό του γιο και τον εκπαίδευσε ως κυνηγό και πολεμιστή.

Στην κλασική ιστορία Ζαγκόρ Εναντίον Ζαγκόρ - Η Επιστροφή Του Σωσία (Zagor #236-237, Μάρτιος - Απρίλιος 1985) των Marcello Toninelli και Gallieno Ferri, ο Ζαγκόρ επιλέγεται να είναι ένας από τους τέσσερις Φύλακες των Παλαιών, αυτών που προστατεύουν τον ιερό τόπο όπου φυλάσσονται τα μουμιοποιημένα σώματα των προγόνων των Καϊόβα. Ένας από τους Φύλακες είναι και ο αρχηγός της φυλής των Καϊόβα, το Φίδι του Χειμώνα, ο οποίος έχει αφήσει στην άκρη την έχθρα του με το Πνεύμα με το Τσεκούρι. Όμως ο Ζαγκόρ, μόλις μπει στη σπηλιά, προδίδει τους υπόλοιπους Φύλακες και το σκάει με τα πολύτιμα ιερά κειμήλια. Πώς μπόρεσε ο Ζαγκόρ να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο; Τι του συνέβη πραγματικά; Το Πνεύμα με το Τσεκούρι θα πρέπει να παλέψει ώστε να καταφέρει να αποκαλύψει τον πραγματικό ένοχο της κλοπής...

Η σειρά graphic novel του αγαπημένου ήρωα Ζαγκόρ επιστρέφει, και στο νέο άλμπουμ έρχεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με τον σωσία του, τον Όλαφ Μποτεγκόσκι (στη χώρα μας την ιστορία τη διαβάσαμε στο Ζαγκόρ #6, Οκτώβριος 2017). Μια επική ιστορία όπου «Το Πνεύμα με το Τσεκούρι» καλείται να παλέψει με έναν εχθρό που λόγω της εμφάνισής του, μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τη μοίρα του δάσους Ντάρκγουντ. Όλοι οι λάτρεις του χαρακτήρα θα θέλουν να έχουν αυτή την ιστορία στη βιβλιοθήκη τους!


Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Συγγραφέας: Marcello Toninelli
Σελίδες: 152
Εικονογράφος: Gallieno Ferri
Ημερομηνία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2024
ISBN: 9786182061787
Διάσταση: 17 X 24 cm
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-178-7

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου