Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Μίστερ Νο GN #19 - Ένας Ίντιο στη Νέα Υόρκη

Ο Βορειοαμερικανός Τζέρι Ντρέικ ή Μίστερ Νο είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας των ιταλικών κόμικς που δημιουργήθηκε το 1975. Στη χώρα μας ήρθε μόλις τον επόμενο χρόνο (1976) και από τη πρώτη στιγμή κατάφερε να δεθεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Mε μια κοινωνία που μόλις έβγαινε από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ενώ στη χώρα μας βρισκόμασταν στη περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ένα κόμικς σκληρό και αληθινό, δραματικό και συγκινητικό, που τόσο στην Ιταλία αλλά και στις δεκάδες άλλες χώρες που κυκλοφόρησε, καταφέρνει να κάνει αισθητή τη παρουσία του, με τη διαχρονικότητα των ζητημάτων που καταπιάνεται.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς βίωσε πολλές περιπέτειες σε όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου πολέμησε ως στρατιώτης, πιλότος και μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε πολλά μέρη και ονομάστηκε τελικά Μίστερ Νο από τους συμπολεμιστές του και από τους αντιπάλους του, εξαιτίας της περηφάνιας του και της πεισματικής του άρνησης να υποταχθεί σε εντολές. Στις αρχές του 1945 επαναπατρίστηκε. Διέσχισε τις ΗΠΑ και κουρασμένος από τα λάθη του πολέμου, αηδιασμένος από τη βία του δυτικού κόσμου και εντελώς ανίκανος να προσαρμοστεί σε μια φυσιολογική ζωή στην πατρίδα του, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Μανάους της Βραζιλίας για να ζήσει τη ζωή του με τον δικό του τρόπο, σε έναν τόπο που κάποιοι άνθρωποι ονομάζουν το τελευταίο σύνορο του πολιτισμού.

Στο κόμικς που κρατάτε στα χέρια σας περιέχεται η ιστορία Ένας Ίντιο στη Νέα Υόρκη (Mister No #123-125, Αύγουστος - Οκτώβριος 1985) σε σενάριο Alfredo Castelli και σχέδιο των Domenico & Stefano Di Vitto. Ο Κλιφ, ένας πιλότος που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, κληροδοτεί στον Μίστερ Νο ένα ημερολόγιο, το οποίο όμως του το αρπάζει μία ομάδα εγκληματιών. Καθώς ο ήρωάς μας ερευνά τους πιθανούς υπόπτους, ένας μυστηριώδης χαρακτήρας ονόματι Σάνφορντ του ζητά να τον μεταφέρει στην περιοχή του Αμαζονίου, Ρίο Ουρούκου. Ο Μίστερ Νο θα δεχθεί και θα καταλήξει στο χωριό μιας φυλής Ινδιάνων, όπου οι καλύβες μοιάζουν με τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, ο Τζέρι Ντρέικ θα πρέπει να καταλάβει τι συμβαίνει και να καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια των Ινδιάνων...

Το νέο graphic novel του ήρωα είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Ιταλούς δημιουργούς κόμικς και συγγραφείς, τον Alfredo Castelli, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, σε ηλικία 77 ετών. Αν και ήταν περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία της σειράς Μάρτιν Μίστερι, o Castelli είχε δημιουργήσει δεκάδες χαρακτήρες και είχε εργαστεί σε αμέτρητους τίτλους, όπως τα Zagor, Mister No και Diabolik. Παράλληλα, έχει αφήσει το στίγμα του στον χώρο των κόμικς και ως μελετητής αλλά και στο χώρο του κινηματογράφου. Όσον αφορά την ιστορία Ένας Ίντιο Στη Νέα Υόρκη που φιλοξενείται στο παρόν graphic novel, πρόκειται για μία από τις καλύτερες ιστορίες του ήρωα που αξίζει να διαβάσουν όλοι οι λάτρεις του χαρακτήρα.

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Συγγραφέας: Alfredo Castelli
Εικονογράφος: Domenico & Stefano Di Vitto
Ημερ. Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2024
Αριθμός Σελίδων: 200
Διάσταση: 17 X 24 cm
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-179-4

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου