Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Persepolis

Το διάσημο έργο της Marjane Satrapi κυκλοφορεί ξανά στα ελληνικά! Ένα αυτοβιογραφικό κόμικ που αφηγείται τη ζωή της από τα πρώτα χρόνια στην Περσία του Σάχη μέχρι την Ισλαμική Επανάσταση και τη φυγή της στην Ευρώπη. Ξένη ανάμεσα σε ξένους, πάντα «με τους άλλους», κυνηγώντας μόνιμα την επανάσταση που θα φέρει την ανατροπή μέσα της και γύρω της, χωρίς πολιτικές αγκιστρώσεις και πολιτισμικά βαρίδια, ένα παιδί που περνά στην εφηβεία και γεύεται τον κόσμο που μεγαλώνει, αλλά δεν αλλάζει.

Η Marjane Satrapi γεννήθηκε το 1969 στο Ραστ του Ιράν, ενώ πλέον ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Είναι καταξιωμένη συγγραφέας, κομίστρια και σκηνοθέτρια. Το Persepolis είναι το πιο γνωστό της έργο, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο αποσπώντας δεκάδες διακρίσεις και βραβεία. Το 2007 μετέφερε το κόμικ στο σινεμά δημιουργώντας μια αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων που τιμήθηκε με βραβείο Σεζάρ και ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

Χιούμορ, πολιτική, ιστορία, ένα ταξίδι στον πολιτισμό και στην κοινωνία της χώρας όπου ακόμα βασιλεύει ο ισλαμικός νόμος του χιτζάμπ και το να είσαι κορίτσι δεν είναι καθόλου απλό…

Εκδόσεις: Οξύ
Συγγραφέας: Marjane Satrapi
Σελίδες: 352
Μεταφραστής: Νικος Χατζοπουλος
Εικονογράφος: Marjane Satrapi
Ημερομηνία Έκδοσης: 25/09/2024
ISBN: 9786182361313

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου