Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΡΟΝΩΝ #1: Όθων ο Προπάτορας

... Μια ιστορία που μιλάει για τον Μεταβαρόνο, τον Κύριό μου.

- "Αχ, Τόντο, ο Μεταβαρόνος ! Είναι ο πιο σκληρός, ο πιο απρόβλεπτος απ'όλους. Είναι ο πιο μεγάλος. Είναι ο Μεταπολεμιστής ! ..."
- "...είναι μεγάλη ιστορία, Λόθαρ. Ξεκινάει απο τον Όθωνα τον προπάτορα και συνεχίζει με όλους τους απογόνους του. Θα σου διηγηθώ τώρα την απόκρυφη ιστορία της κάστας των Μεταβαρόνων."

Ο Τόντο και ο Λόθαρ είναι δύο ρομπότ-υπηρέτες στο σκάφος του Μεταβαρόνου, το αδιαπέραστο Μετα-μπούνκερ. Ο Τόντο, μετά απο παράκληση του φίλου του, ξεκινάει να του διηγηθεί  τό επικό χρονικό της κάστας των Μεταβαρόνων, με τον τελευταίο της παράξενης και περήφανης αυτής γενιάς να είναι ο κύριός τους. Ο πρώτος όμως, ο προπάτορας, ήταν ο Όθων φον Σάλσα, και τη δική του ιστορία θα παρακολουθήσουμε πρώτη στο πρώτο αυτό τεύχος της σειράς.

Οι Μεταβαρόνοι είναι μία ευγενής πολεμική κάστα με εκπληκτικές μαχητικές ικανότητες και ένα υψηλό αίσθημα τιμής. Η υψηλή πολεμική τους τέχνη, καθώς και ο πολύπλοκος κώδικας τιμής τους περνάει απο γενιά σε γενιά, απο πατέρα σε γιό. Δεν είναι τυχαίο οτι ο εκάστοτε Μεταβαρόνος θεωρείται ο καλύτερος πολεμιστής του γνωστού σύμπαντος. Και λέω ο εκάστοτε, επειδή η τελετή μύησης κάθε νεαρού μέλους της οικογενείας που θέλει να φέρει τον τιμητικό αυτό τίτλο απαιτεί τη θανάτωση του πατέρα του, αφού προηγουμένως τον έχει νικήσει στη μάχη. Σε μία άλλη παραδοσιακή, μα κυρίως αιματηρή τελετή ενηλικίωσης απαιτείται ο αυτο-ακρωτηριασμός ενός μέλους του σώματος του νεαρού υποψηφίου, και η αντικατάστασή του απο ένα τεχνητό. Τέτοιες είναι οι παραδόσεις της οικογένειας Καστάκα, και με αυτές έχουν σφυρηλατηθεί όλες οι γενιές των Μεταβαρόνων.


Ο Όθων φον Σάλσα λοιπόν, κρίνεται άξιος απο τον πεθερό του, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Καστάκα, να γίνει μέλος της κάστας των Μεταβαρόνων. Η χρονική στιγμή όμως είναι ατυχής, καθώς συμπίπτει με την αποκάλυψη στα μάτια εκπροσώπων της διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας στην οποία ανήκουν οι Καστάκα του μεγάλου εμπορικού τους μυστικού, το οποίο η αυτοκρατορία θα αποσπάσει με τη βία, σκοτώνοντας όλα τα μέλη της οικογενείας, εκτός του ΄Οθωνα και του γιού του. Ο Όθων διαπραγματεύεται την παράδοση του μυστικού, και του παραχωρείται ένας πλανήτης για να ζήσει με το γιό του. Τα προβλήματά τους όμως δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Κάθε άλλο μάλιστα...

Το έπος των Μεταβαρόνων είναι μια εξαιρετική σειρά απο δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, γραμμένη και σχεδιασμένη με πολλά στοιχεία αρχαίας τραγωδίας - μια πραγματική διαστημική Ιλιάδα. Η ανεξάντλητη φαντασία του δάσκαλου Alejandro Jodorowsky έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σύμπαν με χαρακτήρες που πλημμυρίζουν απο συναίσθημα και πάθος, και το μαγικό πινέλο του Juan Gimenez έχει αποτυπώσει τέλεια το όραμα του μεγάλου συγγραφέα.

Συγγραφέας : Alejandro Jodorowsky
Σχεδιαστής : Juan Gimenez
Τίτλος : ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΡΟΝΩΝ : Όθων ο Προπάτορας
Εκδόσεις : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου