Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΘΟΡΓΚΑΛ #3 : Οι τρείς γέροντες του Αράν

Η απίστευτη μοίρα ενός παιδιού των άστρων

Στον απέραντο παγωμένο Βορρά, σ'αυτή τη χώρα των μύθων και των θρύλων, κάποιοι σκληροτράχηλοι Βίκινγκς πολεμιστές ανακαλύπτουν ένα παιδί μέσα σε μια διαστημική άτρακτο. Ο Λέιφ Χάραλντσον το υιοθετεί και του δίνει το όνομα Θόργκαλ Έγκιρσον, δηλαδή γιος του Θορ, θεού του κεραυνού και του Έγκιρ, θεού της θάλασσας. Μεγαλώνοντας, ο Θόργκαλ γίνεται δυνατός, θαρραλέος και δίκαιος. Προσδοκά να δημιουργήσει οικογένεια με την Ααρίσια, την κόρη του βασιλιά των Βίκινγκς. Όμως, η αγάπη του για ελευθερία δεν αρέσει στους θεούς, που τον ρίχνουν απο δοκιμασία σε δοκιμασία, αναγκάζοντάς τον ν'αντιμετωπίσει σκληρούς κι αιμοδιψείς εχθρούς.

Στο 3ο τεύχος της σειράς (και 5ο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ), ο Θόργκαλ και η Ααρίσια ταξιδεύουν σε μία άγνωστη νότια χώρα, όταν ένας νάνος τους προσκαλεί να λάβουν μέρος στη γιορτή του χωριού του. Ο Θόργκαλ δεν καλοδέχεται την ιδέα, και πόσο μάλιστα όταν η Ααρίσια, άθελά της, θα επαληθεύσει τις αρχαίες τοπικές προφητείες, και θα ανακηρυχθεί βασίλισσα της χώρας του Αράν. Αυτή θα είναι και η αρχή της περιπέτειάς τους.

Ως βασίλισσα, η Ααρίσια θα πρέπει να παντρευτεί τον νικητή μιας σειράς δοκιμασιών, τις οποίες έχουν θεσμοθετήσει οι μυστηριώδεις ευμενείς, οι τρείς γέροντες που κατοικούν στο κάστρο στη μέση της απύθμενης λίμνης. Ο Θόργκαλ θα αναγκαστεί να λάβει μέρος στις δοκιμασίες, οι οποίες θα τον φέρουν αντιμέτωπο με επικίνδυνους αντίπαλους, και θα τον οδηγήσουν σε άγνωστους κόσμους. Εκεί, θα συναντήσει τη γοητευτική φύλακα των κλειδιών (την οποία θα ξανασυναντήσει σε επόμενα επεισόδια), αλλά και θα ανακαλύψει το ύπουλο παιχνίδι που παίζουν στην πλάτη του οι τρείς γέροντες του Αράν.


Συγγραφέας : Jean Van Hamme
Σχεδιαστής : Grzegorz Rosiński
Τίτλος : ΘΟΡΓΚΑΛ : Οι τρείς γέροντες του Αράν
Εκδόσεις : ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ (1997)
Μετάφραση : Μαρία Ανδρεαδάκη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου