Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Batman & The Joker - Θανάσιμο Δίδυμο

Ο Σκοτεινός Ιππότης συμμαχεί με τον θανάσιμο εχθρό του, Τζόκερ, για μια από τις πιο επικές σύγχρονες ιστορίες του ήρωα.

O Μπάτμαν, ο Σκοτεινός Ιππότης του Γκόθαμ, είναι ένας εκ των εμβληματικότερων και διασημότερων υπερηρώων κόμικς όλων των εποχών. Ο Τζόκερ, o Κλόουν Πρίγκιπας του Εγκλήματος, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και γνωστούς «κακούς» στην ιστορία των κόμικς. Και οι δύο συμβολίζουν μια διαφορετική όψη του ίδιου νομίσματος, κάνοντας κάθε αναμέτρηση μεταξύ τους πάντα ένα βίαιο ψυχωτικό ταξίδι. Πώς θα έμοιαζε μια συμμαχία μεταξύ αυτών των δύο όμως;

Στο Batman & The Joker – Θανάσιμο Δίδυμο, η Χάρλεϋ Κουίν απήχθη από μυστηριώδεις δράστες, κάτι τρομακτικά, ανθρωποειδή τέρατα που μοιάζουν ανησυχητικά με τον Τζόκερ και παραμονεύουν στους δρόμους του Γκόθαμ, συλλέγοντας κομμένα κεφάλια. Παράλληλα, ο Τζιμ Γκόρντον αγνοείται, και όταν ο Μπάτμαν παραλαμβάνει ένα ματωμένο δέμα που περιέχει ένα κομμάτι από το σώμα του επιθεωρητή της αστυνομίας του Γκόθαμ, ξέρει πως πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον σώσει. Έτσι, ο Τζόκερ προτείνει στον Μπάτμαν να συμμαχήσουν και η φονική συνωμοσία που αποκαλύπτεται θα συγκλονίσει τον Σκοτεινό Ιππότη συθέμελα.

Η σκοτεινή και βίαιη αυτή ιστορία βγαλμένη από τα έγκατα του Γκόθαμ, δεξιοτεχνικά χτισμένη από τον «σούπερ σταρ» των κόμικς Μαρκ Σιλβέστρι (The Darkness, Witchblade) επαναπροσδιορίζει τη σχέση μεταξύ του Σκοτεινού Ιππότη και του Κλόουν Πρίγκιπα του Εγκλήματος ωθώντας και τους δυο σε μια κάθοδο στην καρδιά του σκότους. Σύμφωνα με το comic-watch.com: «είτε είστε μακροχρόνιος θαυμαστής είτε νέος στον κόσμο του Γκόθαμ, αυτό το graphic novel προσφέρει μια φρέσκια και συναρπαστική ματιά του διαχρονικού ήρωα που σίγουρα θα συναρπάσει και θα ενθουσιάσει το κοινό όλων των ηλικιών.»

Όπως αναφέρει ο δημιουργός του κόμικς, Μαρκ Σιλβέστρι, στον επίλογο της έκδοσης: «η γοητεία σε αυτήν τη συμμαχία ήταν η ιδέα πως ο Μπάτμαν θα ήταν δυστυχισμένος, ενώ ο Τζόκερ θα το διασκέδαζε όσο τίποτα.»

Κανένας αναγνώστης δεν είναι έτοιμος για αυτή την ιστορία…

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Δημιουργοί: Marc Silvestri, Arif Prianto
Ημερ. Έκδοσης: Οκτώβριος 2024
Αριθμός: Σελίδων 228
Διάσταση: 19 Χ 28 εκ.
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-184-8

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Μπλεκ - 70 Χρόνια (1954 - 2024)

Ο χάρτινος ήρωας των παιδικών μας χρόνων κλείνει τα 70 και επιστρέφει σε μια ειδική επετειακή έκδοση!

Ο Μπλεκ, ο Ξανθός Γίγας των κόμικς, δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse το 1954 για λογαριασμό των εκδόσεων Dardo, και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες στη γειτονική Ιταλία, αλλά και στη χώρα μας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά, με εκατοντάδες χιλιάδων πωλήσεων —νούμερο εξωπραγματικό για την εποχή. Ένα περιοδικό που κατάφερε να ξεφύγει της λογοκρισίας της Χούντας λόγω του Αμερικάνου πρωταγωνιστή του, ενώ το σενάριό του μιλάει για τον αγώνα για την ελευθερία, με έντονο το αντιστασιακό και αντιαποικιοκρατικό στοιχείο.

Όπως αναφέρει και ο Gabriele Ferrero στην εισαγωγή του στην έκδοση: «Εβδομήντα χρόνια εκδοτικής ζωής στον κόσμο των κόμικς αποτελούν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, που έχουν κατορθώσει μόνο ελάχιστες σειρές. Τον Οκτώβριο του 2024, θα μπει και ο Μπλεκ σε αυτό το κλειστό κλαμπ των ηρώων που είναι ικανοί, όχι μόνο να σμπαραλιάζουν τους εχθρούς τους, αλλά και να ξεπερνούν άθικτοι τις διάφορες μόδες που κυριάρχησαν στα κόμικς τα χρόνια που ακολούθησαν τη γέννησή τους. Εν ολίγοις, μπορούμε να πούμε χωρίς δισταγμό πως ξεπέρασε το επίπεδο του απλού ήρωα έχοντας πλέον μετατραπεί σε διαχρονικό σύμβολο.»

Το Λαχτάρα για τη Λευτεριά, η ιστορία που δημοσιεύεται σε αυτόν τον επετειακό τόμο, έχει σχεδιαστεί από τον βετεράνο καλλιτέχνη Vladimiro Missaglia, που μας προσφέρει μια πολύ προσωπική όσο και επιτυχημένη εκδοχή του ξανθού γίγαντα. Σε ό,τι αφορά στα κείμενα, πρόκειται για την τελευταία ιστορία του Μπλεκ που έγραψε ο τελευταίος (εκ των τριών) της ομάδας EsseGesse, Dario Guzzon, μαζί με τον Mario Volta, και έχει έντονο τον επαναστατικό λόγο καθώς εμβαθύνει στην βίαιη πραγματικότητα του Πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Η παρούσα έκδοση έχει ως στόχο να αποτελέσει κειμήλιο στα χέρια των λάτρεων του ήρωα, αλλά και μια ευκαιρία να τον γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι. Με μια όμορφη σκληρόδετη έκδοση, όπως αξίζει στον χάρτινο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Μπλεκ.

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Δημιουργοί: Dario Guzzon, Mario Volta & Vladimiro Missaglia
Ημερ. Έκδοσης: Οκτώβριος 2024
Αριθμός Σελίδων: 116
Διάσταση: 17 X 24 cm
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-183-1

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Solo Leveling, Τόμος Γ’

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ WEBTOON ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Από τη στιγμή που ξυπνά στο νοσοκομείο, ο Τζινού βρίσκεται μπροστά σε έναν κόσμο αινιγματικών μηνυμάτων και ημερησίων αποστολών.

Έχοντας το κλειδί που κέρδισε ως ανταμοιβή, μπαίνει για πρώτη φορά μόνος του σε ένα μπουντρούμι. Εκεί τον περιμένει η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής, καθώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ορδές από αλλόκοτα τέρατα, που δεν έχει ξαναδεί ποτέ!

Εκδόσεις: Anubis
Συγγραφέας: Chugong
Σελίδες: 144
Μεταφραστής: Χρήστος Τσέλιος
Ημερομηνία Έκδοσης: 20/09/2024
ISBN: 9786185853518

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Joker: Φονικό Χαμόγελο

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ

ΤΡΕΛΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΕΓΚΛΗΜΑΤΊΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

ΣTO ΣTOMA THΣ TPEΛΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ JOKER, ΑΥΤΌ ΤΟ COMIC ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Στο Άσυλο Άρκαμ βρίσκονται πολλοί από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Μπάτμαν – και ανάμεσά τους ο πιο επικίνδυνος απ’ όλους, ο Τζόκερ.

Κανένας ψυχολόγος ή ψυχοθεραπευτής δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει την παραφροσύνη που έχει κυριέψει το μυαλό του Τζόκερ. Για την ακρίβεια, πολλοί έχουν συντριβεί στην προσπάθειά τους αυτή. Αλλά ο Δρ. Μπεν Άρνελ ξέρει ότι αυτός είναι διαφορετικός. Είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να βρει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την τρέλα – και θα τον θεραπεύσει. Ο Δρ. Άρνελ πιστεύει ότι είναι ικανός να αντισταθεί με ευκολία στο σαγηνευτικό κενό που κρύβεται πίσω από τα μάτια του Τζόκερ. Και είναι απολύτως βέβαιος πως, ό,τι κι αν βιώσει στη δουλειά του, θα μπορέσει να κρατήσει το σκοτάδι μακριά από την οικογένειά του.

Κάνει πολύ, πολύ μεγάλο λάθος.

Εκδόσεις: Anubis
Συγγραφέας: Lemire Jeff
Σελίδες: 152
Μετάφραση: Ηλίας Τσιάρας
Ημερομηνία Έκδοσης: 24/09/2024
ISBN: 9786185853419
Διαστάσεις: 21 x 27

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

‘Αρκαλος

Ο Γαλάτειος είναι ένας ονειροπόλος έφηβος που ζει σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης με τον παππού και τη γιαγιά του. Έχει εγκαταλείψει το σχολείο και το μόνο που περιμένει να του φέρει η ζωή είναι το πολυπόθητο ταξίδι στην Αυστραλία, για να συναντήσει τον πατέρα του που ζει εκεί. Εντωμεταξύ, οι νταήδες του χωριού τον κυνηγούν σε κάθε ευκαιρία κι εκείνος βρίσκει καταφύγιο στα όνειρά του που σκιτσάρει κρυμμένος στην κάμαρά του. Μέχρι που αποφασίζει να πάρει εκδίκηση…

Γιατί η ανάγκη να κάνεις το καλό δεν ζει μόνο στις πόλεις, αλλά και στα ψηλά βουνά και οι υπερήρωες της καθημερινότητας ενίοτε μιλούν και κρητικά…

Ο Γιώργος Ε. Μαστρακούλης γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης κινηματογράφου.

Ο Στέφανος Βλασακάκης γεννήθηκε και προς το παρόν ζει στην Αθήνα. Είναι σκιτσογράφος, εικονογράφος και γραφίστας.


ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17 Χ 24
ΕΚΔΟΤΗΣ: ΟΞΥ COMICS
ISBN: 9786182361290
ΣΕΛΙΔΕΣ: 32
ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 25/9/2024
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιωργος Ε. Μαστρακουλης, Στεφανος Βλασακακης

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ #4 - Ποσειδώνας: Σαν το ψάρι έξω απ’ το νερό

Λοιπόν, δεν τον λες και εύκολο θεό για να τα βάλεις μαζί του! Ο θυμωμένος, ο έξαλλος, ο εκδικητικός μα πάνω απ’ όλα ο απολαυστικός Ποσειδώνας θα μπλεχτεί σε… θεόρατες περιπέτειες. Ποιοι, άραγε, πήραν την τρίαινά του; Μα φυσικά ο Άτλας και ο Μίνος, για να ψήσουν με τη βοήθειά της τρία κοτόπουλα ταυτόχρονα! Πώς θα τη γλιτώσουν οι πρωταγωνιστές μας; Ποια θα είναι η τύχη των άλλων ηρώων, του Οδυσσέα και του Ηρακλή; Και, κυρίως, ποιος θα κερδίσει στην τρίλιζα: ο Ποσειδώνας ή ο παντοδύναμος Δίας;

Σενάριο: Cazenove
Σχέδια: Larbier
Χρώματα: Alexandre Amouriq & Mirabelle
Μετάφραση: Χαρά Σκιαδέλλη
ISBN: 9786185488802
Σελίδες: 56
Διαστάσεις: 21,5 × 28,5
Ημ. Έκδοσης: 23/09/2024