Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ Κόμικς και επιστημονική φαντασία: 1ο διεθνές συνέδριο για τη μελέτη της θεωρίας και ιστορίας των κόμικς

Στις σελίδες του βιβλίου, θα βρείτε το σύνολο των έργων της έκθεσης κόμικς που συνόδευσε το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη μελέτη της Θεωρίας και Ιστορίας των κόμικς, με τίτλο "Αποχρώσεις δύο κόσμων: Κόμικς και [επιστημονική] φαντασία". Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 20-22 Μαΐου 2005 στο αμφιθέατρο και στους χώρους του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, είχε ως θέμα του το σύνολο των εκφράσεων του φανταστικού (fantasy, science fiction, horror, κ.λπ.) στο χώρο της Ένατης Τέχνης. Μέρος της προσπάθειας της ομάδας ICONOTOPIA και του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για ένα συνεχιζόμενο διάλογο για τα κόμικς, με δημιουργούς, μελετητές, και αναγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το συνέδριο και η έκθεσή μας κινήθηκαν γύρω από τις σαφείς θεματικές, όπως η διαδικασία της δημιουργίας φανταστικών κόσμων, η υποδοχή και η αποδοχή των κόμικς του φανταστικού από το κοινό, οι σχέσεις των κόμικς με τη λογοτεχνία φαντασίας, και τα κόμικς σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες.

Μια πλειάδα ταλαντούχων Ελλήνων δημιουργών αποδέχτηκε την πρόκλησή μας και συντονίστηκε σε συχνότητες διαγαλαξιακές και αλλόκοσμες για να μας φέρουν μπροστά μας, ολοζώντανες, μορφές από ξεχασμένους πλανήτες και ιστορίες από μακρινές διαστάσεις.
Απολαύστε λοιπόν, όχι απλώς έναν κατάλογο εικαστικών έργων με Θέμα το φανταστικό, αλλά μια ολοκληρωμένη συλλογή ιστοριών κόμικς του φανταστικού, μιας και στόχος μας δεν είναι απλώς να σας δείξουμε επιλεγμένες εικόνες, αλλά να σας εισάγουμε στον υπέροχο κόσμο της Ένατης Τέχνης, ως αναγνώστες της.
Ως extra bonus, ο κατάλογος μας σας παρουσιάζει και έργα των ειδικών προσκεκλημένων του συνεδρίου μας, τριών από τους σημαντικότερους δημιουργούς της Ένατης Τέχνης: του σπουδαίου μαιτρ του αλλόκοτου Brian Bolland (Judge Dredd, Camelot 3000, Batman. The Killing Joke), του ραψωδού της επικής φαντασίας Bryan Talbot (Luther Arkwright, Sandman, The Tale of One Bad Rαt, και του ευαίσθητου δημιουργού παραμυθένιων κόσμων Jeff Smith (Bone).

Futura
Μαλακό εξώφυλλο
24χ17
236 Σελ.
Γλώσσα - Language Ελληνικά - Greek

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου