Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Blankets - hardcover & Palestine - hardcover

Blankets - hardcover Κρέγκ ΤόμσονΠεριγραφήΤο best seller comic Blankets κυκλοφορεί σε νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο


Ένα αριστουργηματικό κόμικς-άλμπουμ, ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη θρησκεία, την αμφισβήτηση και τη χειραφέτηση.
Ο εικοσιοκτάχρονος Αμερικανός δημιουργός Craig Thompson αυτοβιογραφείται και αφηγείται με άφθονο λυρισμό και συγκίνηση τα παιδικά του χρόνια και την πιο κρίσιμη περίοδο της εφηβείας του.
Το Blankets μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζει τη σταδιακή μεταστροφή του πρωταγωνιστή από την άρνηση των απολαύσεων και της χαράς της ζωής των παιδικών χρόνων στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για τις μικρές και σύντομες όμορφες στιγμές ξενοιασιάς.

Κάθε σχέδιο του ογκώδους αυτού έργου (600 σελίδες) είναι πλημμυρισμένο από μια γλυκιά νοσταλγία της εποχής της νεανικής αθωότητας…
Κυκλοφορεί τώρα σε νέα έκδοση, με σκληρό εξώφυλλο, για τους φίλους τωνcomics και Graphic Novels

Για το Blankets, που πρωτοκυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Top Shelf στις ΗΠΑ το 2003, ο Thompson κέρδισε πολλές υποψηφιότητες για βραβεία και το περιοδικόTime ανέδειξε το βιβλίο του ως το καλύτερο κόμικς της χρονιάς!

Το βιβλίο έλαβε τρία βραβεία Harvey το 2004 (για Best Artist, Best Graphic Album of Original Work και Best Cartoonist) καθώς και δύο βραβεία Eisner για Best Graphic Album και Best Writer/Artist.ΣυντελεστέςΜετάφραση: Μπέλλα ΣπυροπούλουΠρόλογος-επιμέλεια: Γιάννης Κουκουλάς



Palestine - hardcover
Τζο Σάκο
Το πολυβραβευμένο comic album τώρα σε νέα έκδο
ση με σκληρό εξώφυλλο

ΠεριγραφήΤο πολυβραβευμένο comic album τώρα σε νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο
Η μοναδική δουλειά του γνωστού και πολυβραβευμένου σκιτσογράφου Joe Sacco,κυκλοφορεί σε νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο, για τους φίλους των comics.


Στα τέλη του 1991 και στις αρχές του 1992, ο Τζο Σάκο πέρασε δυο μήνες με τους Παλαιστινίους στα Κατεχόμενα Εδάφη, ταξιδεύοντας και κρατώντας σημειώσεις. Μόλις επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 1992, ξεκίνησε να γράφει και να σκιτσάρει το Palestine, το οποίο συνδύαζε την τεχνική του επιτόπιου ρεπορτάζ με την αφηγηματικότητα ενός βιβλίου κόμικς, ώστε να εξερευνήσει αυτή την περίπλοκη και συναισθηματικά επιβαρημένη κατάσταση.

Το Palestine πρωτοδημοσιεύτηκε σε 9 τεύχη από την εκδοτική εταιρία Fantagraphics Books του Σιάτλ. Γι’ αυτά τα συγκλονιστικά βιβλία, ο Σάκο βραβεύτηκε το 1996 με το American Book Award, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς στο χώρο του βιβλίου, που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε κόμικς.

Το Palestine εκδόθηκε ενιαίο σε ένα νέο επίτομο σχήμα με σκληρό εξώφυλλο, με πρόλογο από τον Παλαιστίνιο πανεπιστημιακό και συγγραφέα Έντουαρντ Σαΐντ.ΣυντελεστέςΜετάφραση: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)Εισαγωγή: Edward SaidΠρόλογος: Γιάννης Κουκουλάς

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου