Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΤΕΝ ΤΕΝ & ΟΙ ΠΙΚΑΡΟΣ

Η διάσημη σοπράνο της όπερας, Μπιάνκα Κασταφιόρε βρίσκεται στη Νότια Αμερική, στα πλαίσια της διεθνούς της περιοδείας. Εκεί, στο (φανταστικό) κρατίδιο του Σαν Τεοντόρο, συλλαμβάνεται απο τον δικτάτορα στρατηγό Ταπιόκα με την κατηγορία της συνομωσίας. Ο αιμοσταγής και αδίστακτος στρατηγός έχει ανατρέψει τον αγαπητό στο λαό Αλκαζάρ, ο οποίος έχει χωθεί στη ζούγκλα και αντιστέκεται σθεναρά με μια χούφτα αντάρτες, τους Πικάρος. Όταν ο στρατηγός Ταπιόκα θα ονομάσει ως συνεργούς στη συνομωσία τον καπετάνιο Χάντοκ, τον καθηγητή Τουρνεσόλ και τον Τεν Τεν, λόγω της παλιάς φιλίας τους με τον Αλκαζάρ, οι τρείς τους θα μεταβούν στο Σαν Τεοντόρο για να λύσουν την παρεξήγηση.

Αυτό που δε γνωρίζουν όμως, είναι οτι όλη η υπόθεση είναι μια καλοστημένη παγίδα του παλιού τους αντιπάλου, του συνταγματάρχη Σπόντζ, στενού συνεργάτη του Ταπιόκα. Οι τρείς φίλοι λοιπόν θα βρεθούν αιχμάλωτοι στο "χρυσό κλουβί" που τους ετοίμασε ο εχθρός τους, όμως, θα καταφέρουν να ξεφύγουν απο την "επίβλεψη" του Σπόντζ, και με τη βοήθεια του Αλκαζάρ και των Πικάρος του, θα οργανώσουν την ανατροπή του δικτάτορα ανήμερα του...καρναβαλιού της Ταπιοκάπολης.

Το πρώτο τεύχος της σειράς της ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ με πρωταγωνιστή τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Τεν Τεν, το διάσημο ήρωα του μεγάλου βέλγου δημιουργού Herge. Τη σειρά έχουν εκδόσει στα ελληνικά και οι εκδόσεις Πατάκη.


Συγγραφέας - Σχεδιαστής : Herge
Τίτλος : ΤΕΝ ΤΕΝ νο.1 : Ο Τεν Τεν & οι Πικάρος
Εκδόσεις : ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ (1992)
Μετάφραση : Μαρία Ανδρεαδάκη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου