Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ

Το "Με μεγάλωσαν σκυλιά" είναι μια συλλογή απο τα πρώιμα comics του Λέανδρου, αυτού του πολύ σημαντικού όσο και ξεχωριστού έλληνα δημιουργού, που ίσως δε θα ήταν υπερβολή αν τον χαρακτήριζα τον πατέρα των αποκαλούμενων "ενήλικων" comics στην Ελλάδα.

Πολλές μικρές ιστορίες, άλλες μικρότερες, άλλες μεγαλύτερες, με κοινό πυρήνα, παρ'όλες τις διαφορές τους στη θεματολογία και το ύφος. Ιστορίες για μπάτσους, μπράβους, πρεζάκια, ναρκωτικά, λεσβίες, εξωγήινους, επαναστάσεις, εφηβείες, μιζέριες, βαρεμάρες, θλίψεις, και σκυλιά. Πολλά σκυλιά ! Σκυλιά ξένα, περιθωριακά, σκληρά, περήφανα, που αντιστέκονται σε μικροαστικές αντιλήψεις και κοινωνικές επιταγές.

Το αγαπημένο δίδυμο ηρώων του δημιουργού, η Nada Overdrive και ο Hardcore Dog, είναι φυσικά παρόντες, ανάμεσα σε πολλούς άλλους ήρωες και αντι-ήρωες, σπέρνοντας τον πανικό και το φόβο σε καθώς πρέπει αστούς, και γενικά σε όποιον ανυποψίαστο βρεθεί στο δρόμο τους. Ο ίδιος ο δημιουργός, στην εισαγωγή του δίνει το στίγμα της συλλογής αυτής : "Οι νέοι ενάντια στην πόλη, καλωσήρθατε στα νότια Βαλκάνια". Και συμπληρώνει : "Ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα στους δρόμους".


Λέανδρος
"Με μεγάλωσαν σκυλιά"
babelart (2009)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου