Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο πυρετός της Ουρμπικάνδης

Ο πυρετός της Ουρμπικάνδης είναι το όραμα μιας ουτοπιστικής αρχιτεκτονικής που ο ιδιοφυής βέλγος εικονογράφος François Schuiten, σ' αυτό το άλμπουμ, οδηγεί στο ακραίο της όριο, τόσο από εικονογραφική όσο και από αφηγηματική άποψη. Αποτελεί το 2ο τόμο της καταπληκτικής σειράς "Σκοτεινές Πόλεις", με πρώτο μέρος το "Τα τείχη της Σαμάρις" που παρουσιάσαμε πρίν μερικές ημέρες.

Ένας άγνωστης προέλευσης μεταλλικός κύβος εμφανίζεται μία μέρα στο γραφείο του Αρχιτέκτονα, στην πόλη Ουρμπικάνδη. Για κάποιον μυστηριώδη λόγο οι πλευρές του αρχίζουν να εξαπλώνονται, δημιουργώντας ένα πλέγμα μεταλλικών δοκών το οποίο  διαπερνά τα κτίρια χωρίς να τα καταστρέφει. Το πλέγμα μεγαλώνει ανεξέλεγκτα, ενώνοντας τις δύο πλευρές της πόλης τις οποίες χωρίζει ένας ποταμός. Αυτό φοβίζει την κεντρική διοίκηση της ευημερούσας πλευράς, αφού πλέον οι κάτοικοι της άγνωστης και φτωχής αντίπερα όχθης μπορούν να περάσουν απέναντι.

Σε σενάριο του Benoît Peeters, ο πυρετός της Ουρμπικάνδης, απ' το 1985 που πρωτοδημοσιεύτηκε στο γαλλικό περιοδικό A SUIVRE, ώς σήμερα, έλαβε επανειλημμένες διακρίσεις στα διεθνή φεστιβάλ, με σημαντικότερη τη βράβευσή του στο φεστιβάλ της Ανγκουλέμ το 1986 σαν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.   

Συγγραφέας : Benoît Peeters
Σχεδιαστής : François Schuiten

Τίτλος : Ο πυρετός της Ουρμπικάνδης

Εκδόσεις : ARS LONGA - NEMO  

Χρονολογία : 1986

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου