Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σαίξπηρ Εικονογραφημένος οδηγός

Η εξέχουσα θέση την οποία κατέχει το έργο του Σαίξπηρ είναι απλώς απαράμιλλη. Τα θεατρικά του κείμενα γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες και αξιοποιούνται από το Χόλιγουντ για ταινίες που γίνονται τεράστιες εμπορικές επιτυχίες. Το έργο του, κάθε χρόνο εμπνέει έναν τεράστιο όγκο από μελέτες και κριτικές. Και του οφείλουμε όχι μόνο πολλές λέξεις του σημερινού μας λεξιλογίου, αλλά ακόμη και ορισμένες σκέψεις του σύγχρονου στοχασμού.

Οι Nick Groom και Piero διερευνούν πώς ο Σαίξπηρ έγινε τόσο διάσημος και δημοφιλής και γιατί μέχρι σήμερα θεωρείται ευρέως ο σπουδαιότερος συγγραφέας όλων των εποχών. Εξετάζουν επίσης τη λατρεία προς τον Βάρδο σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, τον τρόπο με τον οποίο τον εκμεταλλεύτηκαν και τον καταχράστηκαν για πολιτιστικούς και πολιτικούς σκοπούς, καθώς και το από πού πηγάζουν οι σφοδρότατες αντιπαραθέσεις γύρω από το έργο του.

Το "Ανακαλύψτε τον Σαίξπηρ" δεν είναι τόσο μια βιογραφία ή ένας οδηγός για τα θεατρικά του έργα και τα σονέτα του· είναι κυρίως μια ξενάγηση στον κόσμο του Γουίλ, ύστερα από την οποία συμπεραίνουμε ότι ο Σαίξπηρ, τόσους αιώνες μετά, παραμένει το πεδίο της μάχης στο οποίο εκείνο που διακυβεύεται είναι ακριβώς η κατανόησή μας για την ανθρώπινη φύση.


Nick Groom, Piero Groom
μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη
εικονογράφηση: Edward Bettison
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2011
176 σελ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου