Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Έντγκαρ Άλαν Πόε ο σκοτεινός

Συγγραφείς σαν το Γουάιλντ, τον Μαλαρμέ, τον Ρεμπώ, τον Βερν, τον Νερούδα και τον Κορτάσαρ γοητεύτηκαν από το έργο του. Γιατί με τον Έντγκαρ Άλαν Πόε η λογοτεχνία καταδύεται στα έγκατα της ανθρώπινης φύσης και του σύμπαντος, και η λογική που καταρρέει και διαλύεται, γίνεται ένας ακαταμάχητος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον κόσμο.

Πατέρας του αστυνομικού διηγήματος, ο Πόε καταφεύγει στο μυστήριο και στο σκοτάδι, που όμως δεν είναι τεχνάσματα για να δελεάσει το αναγνωστικό κοινό, αλλά όπλα που επινοεί για να κυνηγήσει μια ομορφιά που ξεπερνά και τον αναγνώστη και τον ίδιον.

Η ζωή του Πόε είναι γεμάτη ανέκδοτα για την ευαισθησία του και για τη σχέση του με το ποτό. Πολλά απ αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους αντιπάλους του για να τον δυσφημίσουν και για να μειώσουν την πραγματική αξία του έργου του.

Στο βιβλίο "Πόε ο Σκοτεινός", η Γκαμπριέλα Στόπελμαν παρουσιάζει τη ζωή του και το έργο του, που δεν είναι παρά μια πάλη του Πόε με φαντάσματα: άλλοτε επινοημένα κι άλλοτε υπαρκτά.Γκαμπριέλα Στόπελμαν
μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
εικονογράφηση: Χόρχε Χαρντμάγιερ
Γνώση, 2011
176 σελ.
ISBN 978-960-235-818-4

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου