Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

MARVEL ILLUSTRATED: ΟΔΥΣΣΕΙΑ. ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: ΡΑΨΩΔΙΕΣ Α-Λ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: COMICDOM 2015

Πάνω από 3.000 χρόνια πριν, σύμφωνα με τον Όμηρο, μια αρχαία Ελληνική στρατιά πολιόρκησε την πόλη της Τροίας, στις δυτικές ακτές της Μικράς Ασίας. Αφορμή ήταν η απαγωγή (ίσως και φυγή) της βασίλισσας της Σπάρτης Ελένης από τον πρίγκιπα της Τροίας Πάρη. Για 9 χρόνια η Τροία άντεξε και οι ήρωές της, όπως ο Έκτωρ και ο Αινείας αντιστέκονταν στις στρατιές του βασιλιά Αγαμέμνονα και στους συμμάχους του, τον Αχιλλέα, το Νέστορα, τον Οδυσσέα... Τον δέκατο χρόνο όμως η Τροία αλώθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αυτό δεν σήμαινε και το τέλος των προβλημάτων των Αχαιών. Εξαιτίας της οργής των θεών, πολλοί από τους νικητές της εκστρατείας θα αργήσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και άλλοι δεν θα γυρίσουν ποτέ.

Δέκα χρόνια μετά την πτώση της Τροίας και ο τελευταίος από τους μεγάλους πολεμιστές της Ιλιάδας, ο Οδυσσέας, βασιλιάς της Ιθάκης, εξακολουθεί να αγνοείται...

Το Propaganda Channel και η Marvel παρουσιάζουν το πρώτο μέρος του κλασσικού αριστουργήματος του Ομήρου σε μια πιστή και συναρπαστική μεταφορά σε κόμικς, από τον πολυβραβευμένο σεναριογράφο Roy Thomas (the Amazing Spiderman, Χ-Μen, Avengers, Conan the Barbarian) και τον υπέροχο σχεδιαστή Greg Tocchini (X-Men Unlimited, Star Wars, Meridian, 1602: New World).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου