Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Αγάπη μέσα στις σκιές


Δύο χρόνια μετά το τελευταίο βιβλίο της INKPRESS («Το Κορίτσι του Μπαμπά» της Debbie Drechsler) και εφτά μετά το πρώτο («SCHIZO» του Ivan Brunetti), η σειρά επιστρέφει με νέα κυκλοφορία, το πιο πρόσφατο graphic novel του πολυδιαβασμένου Αμερικανού Gilbert Hernandez (του «Love and Rockets» μεταξύ πολλών άλλων), «Αγάπη Μέσα στις Σκιές».


Το Αγάπη Μέσα στις Σκιές είναι το τελευταίο αυτοτελές έργο του γνωστού δημιουργού τού Love and Rockets Gilbert Hernandez - ένα παραισθητικό, βίαιο και σέξι θρίλερ που μπλέκει δυο αδέρφια, μια πολυπόθητη κληρονομιά, μια συμμορία κομπιναδόρων του υπερφυσικού, μια αμφίβολη αλλαγή φύλου - και μέσα σ’ όλα αυτά, πότε ως αληθινό πρόσωπο, πότε ως χαρακτήρας μυθοπλασίας και πότε ως αποκύημα της φαντασίας, η μία και μοναδική Ροζάλμπα «Φριτς» Μαρτίνες, του High Soft Lisp.


Το Love From the Shadows – όπως πρωτοκυκλοφόρησε στην αυθεντική έκδοση το 2011 από την fantagraphics books – είναι επίσης ο τρίτος τόμος μιας σειράς από πρωτότυπα έργα όποu ο Gilbert Hernandez προσαρμόζει σε ιστορίες κόμικ ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ή συμπρωταγωνιστεί η ετεροθαλής αδερφή της Λούμπα από το Love & Rockets, Ροζάλμπα «Φριτς» Μαρτίνες.

Ο πρώτος τόμος, το δυστοπικό Chance in Hell (στο οποίο η Φριτς έχει ένα μικρό ρολάκι) εκδόθηκε το 2007.

Ο δεύτερος, το θρίλερ The Troublemakers κυκλοφόρησε το 2009. Δύο μικρότερες ιστορίες που κυκλοφόρησαν στη σειρά Love and Rockets New Stories, Scarlet by Starlight και Hypnotwist ανήκουν επίσης σε αυτό τον κύκλο.

Το Speak of the Devil, που εκδόθηκε από την Dark Horse Comics το 2008 ως σειρά από κόμικς, τα οποία, το 2009, συγκεντρώθηκαν σε μια συλλογή και εκδόθηκαν ως εικονογραφημένο μυθιστόρημα, δεν αποτελεί προσαρμογή της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί η Φριτς, αλλά ένα χρονικό των πραγματικών γεγονότων που αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας/ στα οποία στηρίχτηκε η ταινία - και επομένως αποτελεί κάτι σαν «ετεροθαλές αδερφάκι» αυτού του τόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την κινηματογραφική καριέρα της Φριτς, αναζητήστε τις ιστορίες Another Story Altogether και Luba in America στη συλλογή Luba: Three Daughters ή τη σκληρόδετη ανθολογία Luba.


GILBERT HERNANDEZ

Γεννημένος το 1957, ο Gilbert Hernandez πέρασε ευχάριστα παιδικά χρόνια στο Όξναρντ της Καλιφόρνιας, με τους τέσσερις αδερφούς του και μία αδερφή. Τα αδέρφια, σύμφωνα με τον ϊδιο, γεννήθηκαν σ’ έναν κόσμο με βιβλία κόμικς στο σπίτι - Άρτσι, Μάρβελ και Ντένις ο Τρομερός. Ένα ακόμη στέλεχος του DNA προστέθηκε αργότερα, όταν ένα μεγαλύτερος αδερφός έφερε λαθραία στο σπίτι το ZAP του R. Crumb.

Ο παιδικός ενθουσιασμός του Γκίλμπερτ για τα κόμικς μπορεί να συγκριθεί μόνο με την εφηβική του λαχτάρα για το ροκ εν ρολ (’50’s, ’60’s, ’70’s, punk).

Μυημένοι από τον μεγαλύτερο αδερφό τους Μάριο και χρηματοδοτούμενοι από τον μικρότερο αδερφό τους Ίσμαηλ, ο Γκίλμπερτ και ο Τζέιμι δημιούργησαν το Love & Rockets#1 το 1981. Μπορεί να ήταν μια μικρή ασπρόμαυρη υπόθεση αλλά, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, η σειρά θεωρείται πλέον κλασική και τα αδέρφια Χερνάντες συνεχίζουν να δημιουργούν μερικά από τα πιο απρόσμενα, πρωτότυπα και έξυπνα κόμικς που έχουν βγει ποτέ από την έκρηξη του αντεργκράουντ τη δεκαετία του ’60.

Η 13άχρονη σάγκα Palomar του Γκίλμπερτ, που εμφανίστηκε ως σειρά από κόμικς στον πρώτο τόμο του Love & Rockets από το 1983 ως το 1996, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε συλλογή και κυκλοφόρησαν ως graphic novel με τίτλο Heartbreak Soup και Human Diastrophism, παραμένει ένα από τα καθοριστικά σώματα δουλειάς της εποχής του.

Εκτός από τη συνεχιζόμενη ενασχόλησή του με το Love & Rockets, ο Γκίλμπερτ είναι ο δημιουργός των πρωτότυπων έργων Sloth και Grip για την DC Comics, Speak of the Devil για την Dark Horse Comics, και, μαζί με τον αδερφό του, Μάριο, της 6τευχης σειράς Citizen Rex, επίσης για την Dark Horse.

Ο Γκίλμπερτ ζει στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, μαζί με τη γυναίκα του Κάρολ και την κόρη του Νατάλια.

http://www.inkpress.gr


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: INKPRESS / ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΝΙΚΗ ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΟΥ
LETTERING: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΡΛΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΛΑΝ ΜΑΝΟΥΑΧ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΚΟΣ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 1280 comments:

Δημοσίευση σχολίου