Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΑΣΤΕΡΙΞ Νο 36 - Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Γαλατικό Χωριό, Ελεύθερη Γαλατία

Νεότερα από το γαλατικό χωριό: Το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του Αστερίξ, το 36ο της σειράς, βγήκε ταυτόχρονα στα ράφια Γαλλίας και άλλων χωρών και αποδεικνύει πως η σειρά παραμένει στην αιχμή της επικαιρότητας.

Στη νέα του περιπέτεια, «Πάπυρος του Καίσαρα», ο Γαλάτης αντιμετωπίζει μία Ρώμη που... κατασκοπεύει με τα «νέα μέσα» (περιστέρια) και κρατά απόρρητα έγγραφα που, όμως, πέφτουν στα χέρια του Αστερίξ μέσω ενός χαρακτήρα που μοιάζει με τον Άσανζ των Wikileaks.

Το νέο άλμπουμ βγήκε σε κυκλοφορία και είναι έργο των νέων «πατέρων» του Αστερίξ, Ζαν-Υβ Φερί και Ντιντιγέ Κονράντ.

Όπως κάθε επιτυχημένο άλμπουμ της σειράς, η γοητεία βρίσκεται στη μεταφορά: Ο Ιούλιος Καίσαρας έχει ολοκληρώσει το συγγραφικό έργο της εξιστόρησης της κατάκτησης της Γαλατίας (όλης;...), το πραγματικό De Bello Gallico, και το επικοινωνιακό του επιτελείο φροντίζει για ευνοϊκές κριτικές στο ρωμαϊκό τύπο, εκδηλώσεις προώθησης (φυσικά, όργια) αλλά και για την αφαίρεση ενός ευαίσθητου κεφαλαίου από το βιβλίο το οποίο όχι μόνο κρίνεται «προπαγανδιστικά» βλαβερό αλλά και απειλή στην ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.

Το κεφάλαιο όμως διαρρέει, βγαίνει από το παλάτι -επειδή ο φύλακας... Αντίβίρους (Antivirus) δεν κάνει καλά τη δουλειά του- και, μέσω του... Πολεμίξ, που μοιάζει με τον Άσανζ, φτάνει στο ελεύθερο γαλατικό χωριό. Παράλληλα, ο κόσμος αρχίζει να χρησιμοποιεί νέα μέσα επικοινωνίας τα... περιστέρια -οποιαδήποτε ομοιότητα με το Twitter δεν είναι καθόλου συμπτωματική.

Στην πρώτη αποτίμηση γαλλικών μέσων που διάβασαν πριν την κυκλοφορία του το νέο άλμπουμ, η υποδοχή ήταν θετική. Οι δύο δημιουργοί που έχουν αναλάβει τη σειρά έχουν δεσμευτεί για τουλάχιστον άλλο ένα επόμενο άλμπουμ.


Συγγραφείς: Jean-Yves Ferri
Εκδότης: Μαμούθ Comix
Μετάφραση: Σ. Στρατηγού
Εικονογράφηση: Didier Conrad
Σελίδες: 49
ISBN: 9789603215622
Ημ. Έκδοσης: 16/06/2016

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου