Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Η Φάρμα των ζώων - Graphic Novel

Η Φάρμα των Ζώων σε Graphic Novel.

Η πρώτη graphic novel έκδοση του αριστουργήματος του Τζωρτζ Όργουελ, Η Φάρμας των Ζωών, που γράφτηκε παγκοσμίως και το μοναδικό με την έγκριση του Ιδρύματος Όργουελ!Σύγχρονο κλασικό, ένα από τα πιο διάσημα έργα μυθοπλασίας του 20ού αιώνα, λαμβάνει ζωή και κίνηση με αυτή την εξαιρετική διασκευή για όλες τις ηλικίες.
Γραμμένο εν μέσω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και δημοσιευμένο το 1945, το έργο του Τζωρτζ Όργουελ αποτελεί μια απ’ τις πιο συναρπαστικές αφηγήσεις της εποχής μας, μια οικουμενική αλληγορία για τους μηχανισμούς της εξουσίας και τις αδυναμίες που οδηγούν στη διάβρωση και στον εκφυλισμό των μεγάλων ιδεών και σχεδίων πολιτικής επανάστασης.

Κουρασμένα από την εκμετάλλευση στην οποία τα υποβάλλουν οι άνθρωποι, τα ζώα της Αρχοντικής Φάρμας επαναστατούν εναντίον του ιδιοκτήτη τους και καταλαμβάνουν το αγρόκτημα, με σκοπό τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού συστήματος ισοτιμίας που βασίζεται στο σύνθημα «Τέσσερα πόδια καλό, δυο πόδια κακό». Όμως δεν χρειάζεται πολύς χρόνος προκειμένου κάποια ζώα –τα πιο έξυπνα, τα γουρούνια– να αρχίσουν να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, επαναφέροντας ένα καθεστώς καταπίεσης. Η ιστορία της φιλελεύθερης εξέγερσης των ζώων ξαναγράφεται για να δικαιολογήσει τη νέα τυραννία, και οι αντιφρονούντες είτε εξαφανίζονται είτε σωπαίνουν με τη βία.
Με ακρυλικό μελάνι, μετατρέποντας κάθε σελίδα σε αληθινό έργο τέχνης, ο κομίστας και ζωγράφος Odyr έδωσε σχήμα και χρώμα σε αυτό το «αγροτικό παραμύθι», το οποίο, σύμφωνα με τον Άγγλο συγγραφέα Malcolm Bradburry, «είναι η καλύτερη σάτιρα που γράφτηκε ποτέ για το σκοτεινό πρόσωπο της σύγχρονης ιστορίας».

Ξενόγλωσσος τίτλος ANIMAL FARM (THE GRAPHIC NOVEL)
ISBN13 9789603820321
Εκδότης ΚΑΚΤΟΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Νίνα Μπάρτη - Γιώργος Προεστός
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 20x27
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 177
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ Χαρτόδετο
Χρονολογία Έκδοσης Απρίλιος 2021
Εικονογράφηση ODYR
Συγγραφέας/Δημιουργός ΟΡΓΟΥΕΛ ΤΖΟΡΤΖ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου