Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Λεφτά - Περιοδικό χρηματοπιστωτικής ποιητικής και πνευματικής ανταλλαγής

Η μεγαλοφυής τέχνη του Μπριέβα είναι από αυτές που σε κάνουν να γελάς μόνο κατά το ήμισυ. Το άλλο ήμισυ προκαλεί σκέψεις και συναισθήματα υπαρξιακού χαρακτήρα.

Ο Μιγκέλ Μπριέβα δεν είναι μόνο ένας μεγάλος πολιτικός βινιετίστας, αλλά ένας μεγάλος πολιτικός καλλιτέχνης, ένας μεγάλος εικονογράφος των πολιτισμών. Το έργο του Λεφτά με το στυλ του γραφιστικού εκλεπτυσμού αποτυπώνει με ακρίβεια τον βιομηχανικό καπιταλισμό και την Δυτική κουλτούρα, γιατί τα σκίτσα του -τα οποία θυμίζουν έντονα διαφημίσεις προηγούμενων δεκαετιών- αναδεικνύουν με ακρίβεια τον χρηματοπιστωτικό και καταναλωτικό καπιταλισμό και την επίδραση του χρήματος στους σύγχρονους ανθρώπους, πάντα με καυστικό και άκρως σαρκαστικό τρόπο, ο οποίος αρκετές φορές "προσβάλλει" και προκαλεί την οικειότητα και την ίδια την καθημερινότητά μας.

Το έργο Λεφτά αρχικά κυκλοφόρησε σαν περιοδικό- φανζίν σε πέντε τεύχη, ως αυτοέκδοση του δημιουργού. Αργότερα εκδόθηκε σε έναν ενιαίο τόμο, ο οποίος εκδόθηκε και σε άλλες χώρες και γλώσσες. Η παρούσα έκδοση είναι μια επιλογή υλικού και από τα πέντε τεύχη ειδικά για την ελληνική έκδοση.


Κείμενο & Εικονογράφηση: Miguel Brieva
Εκδόσεις: ΚΨΜ
Σελίδες: 166
Μεταφραστής: Σταύρος Κάσσης
Ημερομηνία Έκδοσης: 01/05/2023
Χαρτόδετο
Σχήμα: 15,5 x 22 cm

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου