Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Ζηνοβία

Η Αμίνα, ένα νεαρό κορίτσι από τη Συρία, χάνει τους γονείς της στον πόλεμο και βρίσκεται ολομόναχη και φοβισμένη σε μια βάρκα μαζί με άλλους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη ρημαγμένη χώρα τους. Για να αντέξει, θυμάται στιγμές της ζωής της με τους γονείς της και κυρίως τη μητέρα της και αντλεί δύναμη από τη Ζηνοβία, τη γενναία και τολμηρή βασίλισσα της Συρίας στην αρχαιότητα. Όμως το ταξίδι με τη βάρκα κρύβει ελπίδες αλλά και κινδύνους.
 
Το βιβλίο οπτικοποιεί με απλότητα και ευαισθησία τη ζωή ενός παιδιού σε μια χώρα που διαλύεται από τον πόλεμο και τo αβέβαιο και επικίνδυνο ταξίδι του προς τη σωτηρία. Και μας βοηθά να δούμε με περισσότερη κατανόηση και συμπόνια τους ανθρώπους που αναγκάζονται ή εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι και τη χώρα τους αναζητώντας ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή.
 
Ένα πολύ δυνατό και επιτυχημένο graphic novel από τον βραβευμένο Δανό συγγραφέα Morten Dürr («Το χαλασμένο τηλέφωνο», Ηλίβατον, 2021), εικονογραφημένο εξαιρετικά από τον συμπατριώτη του Lars Horneman. Η «Ζηνοβία» έχει εκδοθεί σε 18 γλώσσες και έχει γίνει θεατρική παράσταση για παιδιά στη Δανία.

Η έκδοση του βιβλίου στην Ελλάδα επιχορηγήθηκε από το Ίδρυμα Danish Arts Foundation της Δανίας (Kunst.dk)  

Εκδόσεις: Ηλίβατον
Συγγραφέας: Morten Dürr
Εικονογράφος: Lars Horneman
Ημερομηνία Έκδοσης:04/12/2023
Σελίδες: 100
ISBN:9789608085282

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου