Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Βασίλειος Βασιλεύς 4 - H Πύλη Του Τραϊανού

Το 4ο μέρος της επικής σειράς “Βασίλειος Βασιλεύς” , βασισμένο όπως πάντα σε εκτενή βιβλιογραφία για την ιστορική ακρίβεια των γεγονότων, υπόσχεται ακόμα περισσότερη δράση και δραματικά γεγονότα που αφήνουν τον αναγνώστη με την απορία: Πώς στο καλό τα κατάφερε ο Βασίλειος Β’, τελικά;

Σε αυτό το τεύχος τη σκυτάλη της αφήγησης της ιστορίας αναλαμβάνει ο Νικηφόρος Ουρανός. Ο πιο έμπιστος σύμβουλος του Βασίλειου Β’ επέστρεψε σε ένα κρίσιμο ιστορικό σημείο όπου έχουν δημιουργηθεί δύο φατρίες που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της αυτοκρατορίας. Ο Βασίλειος ετοιμάζεται να έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης του κράτους και του στρατού της Ρωμανίας.

Αφορμή για την έναρξη της σύγκρουσης θα αποτελέσουν οι επιλογές του Βασίλειου στην εξωτερική πολιτική. Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις επιλογές του παίζει η Αριάδνη, η μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ. Αναζητώντας να την βρεί, ο Βασίλειος θα έρθει αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο ηγεμόνα των Βουλγάρων, Σαμούηλ.


Εκδόσεις: Byzantine tales
Συγγραφέας: Σπύρος Θεοχάρης
Σχέδιο: Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου
Χρώμα: Ιωάννα Αθανασοπούλου, Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 64
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-86624-8-3

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου