Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Σαν Σιδερένιο Ομοίωμα Γαντιού από Βελούδο

Ο Κλέη Λάουντερμιλκ είναι ένας απο τους κλασικούς τύπους ηρώων των comics του Daniel Clowes. Λίγο μοναχικός, λίγο αδιάφορος, λίγο μίζερος ... με μία λέξη : Aποτυχημένος. Κάποια μέρα, σε ένα σιχαμερό πορνο-κινηματογράφο, βλέπει μία παράξενη snuff ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε μία όμορφη γυναίκα με έντονο βλέμμα. Λαμβάνοντας πληροφορίες για την ταινία απο έναν guru της τουαλέτας (!), ξεκινάει να ακολουθεί τα ίχνη της γυναίκας, για να βρεθεί ξαφνικά χωμένος μέχρι το λαιμό σε ένα σκοτεινό και μυστήριο συνοθύλευμα απο θεωρίες συνομωσίας, γυναικείες τρομοκρατικές αιρέσεις, φρικτές τερατογεννέσεις και σαδομαζοχιστικά snuff films.

Στον κόσμο του "Σιδερένιου Ομοιώματος" χωράνε βατραχόμορφα πλάσματα που διψούν για αγάπη, σκύλοι χωρίς κεφάλι που ζούν 60 χρόνια, και άνθρωποι με ιαπωνικά ψάρια μέσα στις κόγχες των ματιών τους.

Εφιαλτικά όνειρα μπλέκονται με την, ακόμη πιο εφιαλτική πραγματικότητα, και τίποτα δεν είναι όπως δείχνει.Ποιό θα είναι το τέλος της ανατριχιαστικής αυτής υπόθεσης ? Τι θα απογίνει ο Κλέη Λάουντερμιλκ ? Ποιός είναι επιτέλους αυτός ο κύριος Τζόουνς ?
 Πρωτοδημοσιευμένο σε συνέχειες στο περιοδικό Eightball που κυκλοφορεί ο Daniel Clowes απο το 1989, και συγκεντρωμένο σε έναν τόμο αρχικά απο την Fantagraphics Books, το «Like A Velvet Glove Cast In Iron» (πρωτότυπος τίτλος) διηγείται μια συναρπαστική, όσο και παράξενη και εναλλακτική ιστορία μυστηρίου, δοσμένη με έναν μοναδικό συνδυασμό εφιαλτικού τρόμου και απόκοσμου χιούμορ. Αποτελεί ορόσημο της 9ης τέχνης, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη ιστορία που σύστησε στο κοινό το τεράστιο ταλέντο του δημιουργού της, του πλέον πολυβραβευμένου κομίστα της τελευταίας 20ετίας.

Συγγραφέας : Daniel Clowes
Σχεδιαστής :
Daniel Clowes
Τίτλος : Σαν Σιδερένιο Ομοίωμα Γαντιού από Βελούδο
Εκδόσεις : Κορμοράνος (2010)
Μετάφραση : Χάρης Λαγκούσης


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου