Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Γρα - Γρου

Στο Βέρμιο, έξω από το χωριό Καστανιά, το εστιατόριο "Γρα-Γρου" ορίζει το πέρασμα από την Κεντρική στη Δυτική Μακεδονία. Πολλοί περνούν αποκεί, λίγοι όμως προσέχουν, χαμένο στην ομίχλη, ένα τοξωτό γεφύρι στην άκρη του δρόμου. Κανένας δεν ξέρει πού οδηγεί. Όσοι το βλέπουν, έχουν τον λόγο τους. Ένα πρωί μια κοπέλα φτάνει στο "Γρα-Γρου" με σκοπό να περάσει το γεφύρι. Καθώς διστάζει να το διασχίσει, ενώ περιμένει στο εστιατόριο, γνωρίζεται με τους θαμώνες και ακούει τις αφηγήσεις τους. Οι μήνες περνούν. Στο μεταξύ ο νέος δρόμος που παρακάμπτει την Καστανιά ετοιμάζεται να ανοίξει. Η ηρωίδα πρέπει να πάρει την απόφασή της.

Το graphic novel των Τάσου Ζαφειριάδη, Γιάννη Παλαβού και Θανάση Πέτρου ξετυλίγει μια ατμοσφαιρική ιστορία, όπου η παράδοση τέμνεται με το σήμερα και η ρεαλιστική αφήγηση υπονομεύεται από στοιχεία του φανταστικού. Με φόντο το ομώνυμο εστιατόριο, σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα επί μια ολόκληρη εποχή, το Γρα-Γρου φιλοτεχνεί μια γοητευτική πινακοθήκη χαρακτήρων λίγο πριν ο καθένας τους διαλέξει το "μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι".

Η έκδοση συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική (σε QR code) που συνέθεσε ο Μιχάλης Σιγανίδης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN 139789605721916
Εκδότης ΙΚΑΡΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις 29x21
Επιμέλεια ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Εικονογράφηση ΠΕΤΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου