Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

ΠΕΠΕ ΜΠΟΥΕΝΑΒΕΝΤΟΥΡΑ ΝΤΟΥΡΟΥΤΙ

Το «Πέπε Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι» είναι ένα κόμικς που ιστορεί τις περιπέτειες του άντρα που έζησε και πέθανε επαναστάτης. Τις περιπέτειες που πλαισιώνουν τη βιογραφική πραγματικότητα του, με κάποιες υποθέσεις και λίγη δόση φαντασίας, αλλά και με αίσθηση του χιούμορ. Παρουσιάζει τη φύση της προσωπικότητας του όπως την φαντάζονται οι δημιουργοί: απλή, καταδεκτική και συμπαθητική, αφήνοντας στην άκρη το σύμβολο και δίνοντας βάση στο άτομο.

Ο Ντουρούτι αντιπροσώπευε και αντιπροσωπεύει πρώτα απ’ όλα τη ζωτική συνέπεια της ελευθεριακής ιδέας, κάνοντας πράξη, σε πρώτο πρόσωπο, τις διακηρυγμένες αρχές, απορρίπτοντας κάθε προσωπικό όφελος υπέρ του κοινού συμφέροντος της επανάστασης.

Χάρη στον τρόπο δράσης του και στο χάρισμα του, πολλοί άνθρωποι έβλεπαν σε αυτόν ένα υπόδειγμα προς μίμηση.

Μετά τον θάνατο του, η προσωπικότητα του διαδόθηκε σχεδόν ως μύθος, έχοντας δεχτεί το εγκώμιο των φίλων και έχοντας χρησιμοποιηθεί από τους εχθρούς.

Το βιογραφικό του δεν χρειάζεται καμιά μυθοποίηση, πιθανόν αυτή να είναι δικαιολογημένη σε καιρό πολέμου, ή κα όχι. Ωστόσο περισσότερα από ογδόντα χρόνια μετά, το να συνεχίζουμε την ίδια προσπάθεια θα αποτελούσε προσβολή στην μνήμη του, η οποία από την άλλη, διατηρεί από μόνη της μια ζωή στρατευμένη, ανιδιοτελή και ατρόμητη, χωρίς ανάγκη για μυθομανή στολίδια.

Εκδόσεις: Red n’ Noir
Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβρης 2022
Αριθμός σελίδων: 158
Διαστάσεις: 24×17
Δημιουργοί: Χουαναρέτε (Σενάριο), Κάρλος Αθάγκρα (Σκίτσο), Ενκάρνα Ρεβουέλτα (Χρώμα)
Μετάφραση: Δανάη Ταχτάρα
ISBN: 978-618-5684-08-2

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου