Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΡΟΝΩΝ #2: Ονωράτα η Προ-προγιαγιά

... Μια ιστορία που μιλάει για τον Μεταβαρόνο, τον Κύριό μου.

- "Αχ, Τόντο, ο Μεταβαρόνος ! Είναι ο πιο σκληρός, ο πιο απρόβλεπτος απ'όλους. Είναι ο πιο μεγάλος. Είναι ο Μεταπολεμιστής ! ..."
- "...είναι μεγάλη ιστορία, Λόθαρ. Ξεκινάει απο τον Όθωνα τον προπάτορα και συνεχίζει με όλους τους απογόνους του. Θα σου διηγηθώ τώρα την απόκρυφη ιστορία της κάστας των Μεταβαρόνων."

Ο Τόντο και ο Λόθαρ είναι δύο ρομπότ-υπηρέτες στο σκάφος του Μεταβαρόνου, το αδιαπέραστο Μετα-μπούνκερ. Ο Τόντο, μετά απο παράκληση του φίλου του, ξεκινάει να του διηγηθεί  τό επικό χρονικό της κάστας των Μεταβαρόνων, με τον τελευταίο της παράξενης και περήφανης αυτής γενιάς να είναι ο κύριός τους. Πιο πρίν όμως, και μετά τον Όθωνα τον προπάτορα, υπήρξε η Ονωράτα η προ-προγιαγιά, και τη δική της ιστορία θα παρακολουθήσουμε σε αυτό το δεύτερο τεύχος της υπέροχης επικής σειράς των
Alejandro Jodorowsky - Juan Gimenez.

( θα σας πρότεινα να διαβάσετε και την παρουσίαση του 1ου τεύχους, καθώς περιέχει μία χρήσιμη εισαγωγή στη σειρά - διαβάστε την )

Η ιστορία μας, λοιπόν, όπως συνεχίζεται απο το πρώτο τεύχος, βρίσκει τον  Όθωνα φον Σάλσα στον καινούριο του πλανήτη, πάμπλουτο, πανίσχυρο, αλλά συγχρόνως μόνο και δυστυχισμένο. Αφήνοντας πίσω τις γνήσιες πολεμικές τέχνες, και έχοντας επενδύσει μεγάλο μέρος της αμύθητης περιουσίας του στη μετατροπή του παλαιού οχυρού της οικογένειάς του σε έναν υψηλής τεχνολογίας, υπερπροστατευμένο και υπερεξοπλισμένο μεταπρωτονικό πύργο, ο τελευταίος των Καστάκα έχει αποκοπεί ολοκληρωτικά απο τον εξωτερικό κόσμο. Η απομόνωσή του θα διακοπεί εκούσια όμως, όταν θα μάθει πως ένας ολόκληρος στρατός πειρατών πολιορκεί το σκάφος που μεταφέρει στην πρωτεύουσα του γαλαξία το πρόσφατα γονιμοποιημένο έμβρυο του αυτοκρατορικού ζεύγους - το μελλοντικό άρχοντα του γαλαξία. Ο Όθων, έχοντας ορκιστεί πίστη στην αυτοκρατορία, θα χρησιμοποιήσει τη στρατηγική του ευφυία και το υπερσύγχρονο οπλοστάσιό του για να εξολοθρεύσει σχεδόν μόνος του τους πειρατές, και να παραδώσει το αυτοκρατορικό αβγό στους γονείς του, οι οποίοι θα δείξουν την ευγνωμοσύνη τους αποδίδοντάς του τον τίτλο του Μεταβαρόνου, και υποσχόμενοι να του στείλουν ένα ανεκτίμητο δώρο.

Το δώρο αυτό δεν θα είναι άλλο απο την Ονωράτα, μία πανέμορφη ιέρεια-πόρνη του τάγματος των καλογριών Σάμπντα-Ούντ. Μαζί, και αντίθετα απο κάθε λογική, θα αποκτήσουν ένα γιο, τον Άγκναρ. Αυτός όμως, λόγω μιας επικίνδυνης περιπέτειας που θα περάσει η μητέρα του κατά τη γέννησή του, θα αποκτήσει μία φυσική ανωμαλία, κάτι που, κατά τον πατέρα του, θα τον εμποδίσει να γίνει ο επόμενος Μεταβαρόνος. Έτσι, η Ονωράτα θα γίνει η δασκάλα του μικρού Άγκναρ στην τέχνη του πολέμου, ελπίζοντας κάποια μέρα ο γιος της να ξεπεράσει τις φυσικές του δυσκολίες και να γίνει ένας πολεμιστής άξιος του ονόματος και της κληρονομιάς των Καστάκα.

 
Συγγραφέας : Alejandro Jodorowsky
Σχεδιαστής : Juan Gimenez
Τίτλος : ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΡΟΝΩΝ : Ονωράτα η Προ-προγιαγιά
Εκδόσεις : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου