Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

1908 - Ζήτω λένε ο Παναθηναϊκός (Μέρος Πρώτο)

Οι ήρωες της ιστορίας Ζήτω λένε ο Παναθηναϊκός αλληλεπιδρούν σε πολλαπλά μέτωπα: από το Παρίσι και την Αμβέρσα, έως το ποδηλατοδρόμιο Νέου Φαλήρου και τα παράλια της Μικράς Ασίας. Μέσα από την αφήγηση του Ανδρέα Οικονόμου και τη ζωντανή εικονογράφηση του Πέτρου Μπάλτα, ταξιδεύουμε στην εποχή κατά την οποία πλάστηκε η ταυτότητα του Παναθηναϊκού.
Μαθαίνουμε πότε πρωτοφόρεσε το τριφύλλι ο Σύλλογος Μεγάλος, αλλά και ποιους ευφάνταστους τρόπους σκαρφίστηκαν οι ιδρυτές του Ομίλου, ώστε να διαδώσουν στην Αθήνα το νέο τους έμβλημα. Επίσης, γινόμαστε μάρτυρες των πρώτων συνθημάτων στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων, την περίοδο που ο Παναθηναϊκός κατακτούσε τα πρωταθλήματα Ελλάδας του 1920 και του 1921.
Το Ζήτω λένε ο Παναθηναϊκός χωρίζεται σε δύο μέρη. Στον παρόντα τόμο, πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τον Γιώργο Καλαφάτη και τον Απόστολο Νικολαΐδη. Ακολουθούμε τον πρώτο στην αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, αλλά και στη Μικρασιατική Εκστρατεία, κατά την οποία του ανατέθηκε η αθλητική οργάνωση του στρατού. Και παράλληλα, θαυμάζουμε την ολιστική ματιά του δεύτερου γύρω από τον αθλητισμό και παρακολουθούμε πώς "γεννήθηκαν" το ελληνικό μπάσκετ και βόλλεϋ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN13 9786188409095
Εκδότης BELLE EPOQUE
Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων 48
Διαστάσεις 28x20
Επιμέλεια ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εικονογράφηση ΜΠΑΛΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου