Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ο ΛΑΝΦΕΣΤ ΤΟΥ ΤΡΟΫ 2 - ΘΑΝΟΣ, Ο ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ

Από την Λέσχη Φίλων Κόμικς (ΛΕΦΙΚ) τώρα και στα ελληνικά ΘΑΝΟΣ, Ο ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ, ο δεύτερος τόμος του έπους Ο ΛΑΝΦΕΣΤ ΤΟΥ ΤΡΟΫ !

Η ιστορία διαδραματίζεται στον μυθικό κόσμο του Τρόϋ και μας την διηγείται ο κεντρικός ήρωας της ο Λανφέστ.

Ο Τρόϋ είναι ένας κόσμος, όπου η μαγεία αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας. Στον πλανήτη αυτό κατοικούν άνθρωποι, Τόλλς, και άλλα πλάσματα λιγότερο ή περισσότερο μοχθηρά. Κάθε άνθρωπος είναι κάτοχος μιας μαγικής δυνατότητας, μεγάλης ή μικρής, λίγο ή πολύ χρήσιμης. Κάποιος μπορεί να μετατρέψει το νερό σε πάγο, άλλος μπορεί να θεραπεύσει τραύματα… Ο Λανφέστ μπορεί να πυρώνει μέταλλα με την ματιά του. Στο χωριό του, εκμεταλλεύτηκε το “ταλέντο” του για να σφυρηλατεί μέταλλα γιαυτό και είναι και μαθητευόμενος σιδηρουργός.

Όμως, η επαφή του με ένα ξίφος που προέρχεται από τις μακρινές βαρονίες ξυπνά μια απίστευτη δύναμη μέσα του: την απόλυτη, απεριόριστη δύναμη. Με την συντροφιά του πρεσβύτερου μάγου Νικολίδη και των δύο πολύ διαφορετικών κορασίδων του, ο Λανφέστ ξεκινά ένα ταξίδι προς την Έκμουλ, όπου πιστεύει ότι οι σοφοί της πόλης θα εξηγήσουν την νέα του δύναμη.

Στην πορεία όμως, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν κυκεώνα περιπετειών, όπου συναντά τα πιο επικίνδυνα, εκπληκτικά και άγνωστα πλάσματα…

Ο Τροϋ είναι ένας συναρπαστικός κόσμος, όπου η μαγεία παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή όλων. Ο καθένας, έχει, ουσιαστικά, κι από μια δύναμη, μεγάλη ή μικρή, λιγότερο ή περισσότερο χρήσιμη.

Ο Λανφέστ λιώνει τα μέταλλα με μια ματιά, κι έτσι στο χωριό του είναι ο μαθητευόμενος του σιδηρουργού. Όμως, με το άγγιγμα ενός σπαθιού από τις μακρινές Βαρονίες ανακαλύπτει μέσα του ένα εξαιρετικό και σπάνιο χάρισμα. Δεν κατέχει μόνο μία δύναμη, αλλά την απόλυτη και απεριόριστη δύναμη.

Μαζί με τον σοφό γέροντα Νικολίδη και τις δύο κόρες του που έχουν πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, ο Λανφέστ μπαίνει σε μια δίνη περιπετειών, κατά τη διάρκεια τους των οποίων συναντά τα πιο παράταιρα, τα πιο εκπληκτικά και τα πιο επικίνδυνα πλάσματα…

Ο τίτλος είναι δημιούργημα των Christophe Arleston και Didier Tarquin. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1994 και έγινε μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να βραβευτεί το 2000 στην Angouleme και να ακολουθήσουν νέες σειρές και spin-offs. Η σειρά κλείνει στα 8 άλμπουμ (που όμως διαβάζονται αυτόνομα) και έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, ολλανδικά και ισπανικά, όχι όμως στα αγγλικά.

Το έπος του Λανφέστ έχει ήδη καθιερωθεί ως μια κλασική περιπέτεια φαντασίας κι έχει αποκτήσει φανατικό κοινό.

Ή έκδοση είναι της Λέσχης Φίλων Κόμικς (GREEKCOMICS FUN CLUB) και η αποκλειστική της διάθεση από το ΛΕΦΙΚ και www.brainfood.gr


ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 33 Χ 24
ΣΕΛΙΔΕΣ: 48
ΕΚΔΟΤΗΣ: ΛΕ.ΦΙ.Κ
ISBN: 9786188484917
ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 25/01/2021
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: LANFEUST DE TROY, VOLUME 2

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου