Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ .1 :ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ;

Κεντρικός ήρωας και …θύμα αυτών των Πειρασμών, είναι ο Αντώνιος. Αποτραβηγμένος κάπου στην έρημο της Αιγύπτου, παλεύει μόνος με τους δαίμονες της ψυχής του. Όμως παρά την φαινομενική μοναξιά του, ο Αντώνιος δεν είναι εντελώς μόνος. Έχει για γείτονες έναν παράξενο σκορπιό και μια θηλυκή κόμπρα, την Κλεοπάτρα. Κι εκτός από αυτούς, ξεπροβάλουν κάθε τόσο από το πουθενά, ένα σωρό άσχετοι τύποι για να κάνουν τη ζωή του Αντώνιου ακόμα πιο δύσκολη.
Σάτιρα και χιούμορ για τα ανομολόγητα του μυαλού και της ψυχής .

Το comic strip «Πειρασμοί» δημοσιεύεται από τον Σεπτέμβριο του 2005 στο περιοδικό «Γαλέρα».

Η πρώτη παρουσίαση των «Πειρασμών» θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου από το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με παράλληλη έκθεση στο παραδοσιακό καφενείο «Δίαυλος».
Για την παρουσίαση στην Αθήνα, ο Αντώνιος θα περιμένει υπομονετικά το φεστιβάλ της «Βαβέλ» κοντά στην γιορτή του...

Από το οπισθόφυλλο
«Όσοι είναι οι κόκκοι της άμμου, τόσα είναι τα ψέματα των ανθρώπων. Έτσι λένε οι Βεδουίνοι. Κάθε φορά που λέμε ένα ψέμα, ο Θεός φτιάχνει έναν κόκκο άμμου και μπαζώνει την έρημο. Και κάθε κόκκος μια ελάχιστη ήττα, ένας συμβιβασμός για την επιβίωση, μια υποταγή.
Σ’ αυτή την έρημο σέρνει τα ποδάρια του ο Αντώνιος. Ψάχνει τις αλήθειες του στις θίνες των ψεμάτων. Στα κύματα των πειρασμών που σερφάρουν οι δαίμονες. Φίδια κι ερπετά! Θέλει κότσια για να τα βάζεις με την ψυχή σου. Αλλά, αν δεν μπορείς, μη βρίσκεις δικαιολογίες και παριστάνεις τον καμπόσο. Μην προσθέτεις κι αυτό τον κόκκο στην έρημο. Δεν είναι βλαστήμια ο αυτοσαρκασμός. Αν δεν μπορούμε να την πολεμάμε, τουλάχιστον ας μπορούμε να… γελάμε με την ψυχή μας.»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου