Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

30 μέρες νύχτα

Οι εκδόσεις "Anubis" παρουσιάζουν το ανατριχιαστικό και πρωτότυπο "30 Days of Night" που έθεσε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στο είδος των Horror Comics και αποτέλεσε την έμπνευση για την ομώνυμη ταινία!

Το έργο των Niles και Templesmith μας μεταφέρει στην Αλάσκα, όπου η πολυήμερη χειμωνιάτικη νύχτα λειτουργεί ως μαγνήτης για μια ομάδα βρικολάκων. Καθώς το σκοτάδι τυλίγει τα πάντα, η πόλη μετατρέπεται σε μια κόλαση φρίκης και αίματος...

Στο Μπάροου της Αλάσκα, ο ήλιος δεν ανατέλλει για τριάντα συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με το αρκτικό ψύχος και το σκοτάδι να τυλίγουν τα πάντα, ένα ασυνήθιστο κύμα εγκληματικότητας προβληματίζει τους κατοίκους της απομακρυσμένης κοινότητας. Σύντομα ο σερίφης Έμπεν Όλεμον και η σύζυγός του, Στέλλα, θα γίνουν μάρτυρες μιας εισβολής αποτρόπαιων πλασμάτων και θα επιδοθούν σ' έναν απελπισμένο αγώνα για να νικήσουν το αρχέγονο κακό που απειλεί να αφανίσει τα πάντα στο πέρασμα του.

[...]Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας διαθέτει σε μεγάλο βαθμό τη βίαιη ζωντάνια μιας ταινίας τρόμου της παλιάς, καλής εποχής. Εξελίσσεται ταχύτατα και ανελέητα, διαθέτει πιασάρικο τίτλο, βασίζεται σε μια απλή και πανέξυπνη ιδέα και καθηλώνει από την πρώτη στιγμή τον αναγνώστη.

Ο Ben Templesmith χαρίζει στο "30 Days of Night" ένα εικαστικό ύφος που κρατά μόνο τα απολύτως απαραίτητα, απορρίπτοντας καθετί περιττό. Ο ζοφερός κόσμος του Μπάροου περνά σε δεύτερο πλάνο, καθώς οι εικόνες εστιάζουν στα μάτια και το αίμα των θυμάτων, αλλά και στην ευαίσθητη συμμετρία ενός ζεύγους κυνοδόντων. Το θέαμα δεν είναι όμορφο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για κάθε καλή ιστορία τρόμου; Μπορεί τα πορφύρα ρούχα να ταιριάζουν σε κάποιους παρακμιακούς βρικόλακες, όμως τα πλάσματα του Steve ανήκουν σε ένα διαφορετικό είδος. Στο έργο του ζωντανεύει ένας πρωτόγνωρος, παγερός κόσμος δυστυχίας, όπου η πείνα δεν έχει ποτέ κορεσμό και η αγάπη δεν προσφέρει παρηγοριά, ακόμα και υπό το φως της ημέρας ή μάλλον, ειδικά τότε.[...]

Συγγραφέας: Niles Steve
Εκδότης: Anubis
Μήνας Έκδοσης Νοέμβριος
Έτος Έκδοσης 2007
Τόπος Έκδοσης Αθήνα
Αριθμός Σελίδων 104
Εξώφυλλο Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις 26χ17
Διαθεσιμότητα Κυκλοφορεί



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου