Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΓΙΑΠΩΝΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος σε αυτό το άλμπουμ πραγματεύεται την ιστορία του Γιάπωνα ο οποίος αποδρά από το αποπνικτικό Τόκιο και κατευθύνεται προς την εξωτική … Ελευσίνα. Σε μία ελεύθερη απόδοση η Ελευσίνα όντως θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωτική λόγω του μυστικιστικού παρελθόντος της. Μην ξεχνάμε ότι τα Ελευσίνια μυστήρια εξακολουθούν να αποτελούν πεδίο έρευνας.

Το θέμα είναι ότι όλο το ταξίδι, από την φυγή του στο μακρινό Τόκιο, ως την άφιξη του στην Ελευσίνα και κατόπιν στην Αθήνα. Η περιήγηση του τον φέρνει αντιμέτωπο με το αστικό γκρίζο αστικό τοπίο της Αθήνας, με γνωστές «ελληνικές» φυσιογνωμίες και καταστάσεις. Το «αντριλίκι», οι χρηματιστηριακές δραστηριότητες των μικροεπενδυτών - κορόιδων και η νεοελληνική απληστία στο επίκεντρο της προσοχής του δημιουργού.
Όλα αυτά υπό την εικαστική προσέγγιση του Παπαμιχαλόπουλου που τον χαρακτηρίζει όπου και αν την αντικρίσεις, αν κρίνουμε και από τις ετήσιες εμφανίσεις του στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ της Βαβέλ.
Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ της Αθήνας. Στην αποφοίτηση «οδηγήθηκε» με την καθοδήγηση από τους Τρ. Πατρασκίδη και Ρένα Παπασπύρου. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών και ατομικών εκθέσεων.

Εκδόσεις: futura (2000)
Επιμ. έκδοσης: Μιχάλης Παπαρούνης.
Σύνθεση eξώφυλλου: Σάκης Στριτσίδης.
Εικόνα εξώφυλλου: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου